Az Other World-el való levelezésem


Nemrégiben meg kerestem az Other World stábját, hogy segítsenek népszerűséget szerezni annak az aláírás gyűjtési kezdeményezésnek melyet én próbáltam útjára engedni.
A válaszuk sokkolt.
Nem azzal van problémám hogy elutasítottak,hanem ahogyan tették.
Most pedig közszemlére teszem a párbeszédet amit velük folytattam.
Mindenki döntse el ezután akar e a közösségük tagja lenni.
Akkor hát íme a levélváltásunk:
Neo Csatornája:
Sziasztok
Arra lennék kíváncsi beszállnátok e ebbe a projektbe:
http://neocsatblog.info/wp/orkodo-webaruhaz-partersegala-iras-gyujtes/
Ha másból nem is annyiból érint titket is hogy nőhet a jövő generációnak az iqja talán +100al,és eltűnnének a semmire kellő kommentek….

12:53
OtherWorld Élménymagazin
Szia,
Bocs, nehéz komolyanvenni egy olyan kezdeményezést, ahol már a címet sem tudják normálisan leírni (árúház). Ilyenekhez nem adom az OW nevét.
Üdv, Zoly
komolyan venni … bocs, 2 órája ébredtem

14:06
Neo Csatornája
Szerintem a felhívás tartalmának szempontjából mindegy az hogy vannak e benne helyesírási hibák avagy sem.
A végső okiratban lesz majd jelentősége,de azt nem én fogom megszerkeszteni hanem az iskolatitkár,aki nyilván magasabb „skillekkel”rendelkezik helyesírásszempontjából mint én.
De ha számotokra nem fontos az hogy kilábaljunk a kulturális mételyből,csak az hogy a szöveg helyesen le írva a ti problémátok.
Csak utána ne jöjjetek panaszkodni amikor mondjuk 1 év múlva csökkenjenek az értelmes kommentek száma,köszönhetően a média népbutítási hadjáratának:)
Ahelyett hogy értékelnétek a kezdeményezést, hogy valaki végre próbál tenni valmit a jelen helyzet ellen,ti bele kötötök a felhívás helyesírái hiába és arra hivatkoztok nem lehet komolyan venni.

14:07
Neo Csatornája:
*hibáiba

14:10
Neo Csatornája:
Én nem akarom hogy annak az országnak az iq szintje,élettere, kulturális szintje a minimum alá essen,ez ellen próbálok tenni.
És ebből akartok kimaradni,pedig oly sokszor hivatkoztok arra szeretnétek ha a youtube kommentek kicsit értelmesebbek lennének.
Most itt a lehetőség de ti még is el zárkóztok.
Gratulálni tudok hozzá,azonban felőlem nincs harag a ti döntésetek,és ha folytatni akarjátok ebben a nyilvánvalóan zuhanó kultúrában a tevékenykedéseiteket,ti dolgotok.
Én viszont nem vagyok hajlandó olyan közösségeknek tartalmat csinálni akik a felét nem fogják fel abból amit próbálok megértetni velük

14:11
Neo Csatornája:
*Én nem akarom hogy annak az országnak az iq szintje,élettere, kulturális szintje a minimum alá essen, amelybe születtem ez ellen próbálok tenni.

14:51
OtherWorld Élménymagazin
Milyen közönségnek? Milyen tartalmat? Ha jól látom Neo csatornájának van Facebookon 76 követője, YouTubeon meg még ennyi sem.
Még valami Ádám. Oké, hogy találkoztunk a Gondolkodók klubjában, de ettől még nem vagyunk se barátok, se haverok, legkevésbé pedig szakmai partnerek. Az Otherworld az ország egyik legnagyobb médiuma, én a főszerkesztője vagyok és a mögötte álló cégnek a tulajdonosa. Nincs időm az álmaidat dédelgetni, erre ott van a 76 Facebook követőd.
Mielőtt nekiállsz számonkérni a mi komolyságunkat a kérdésben előbb javaslom, hogy tanulj meg helyesen írni, aztán juss el egy olyan szintre, hogy számítson a szavad. Addig ez a kezdeményezés egy duzzogó diák naplóbejegyzésénél többet nem fog jelenteni senkinek.
Üdv, Zoly

15:18
Neo Csatornája:
Az hogy jelen pillanatban ilyen kevesen vagyunk nem jelenti azt hogy ez a szám a későbbiek folyamán nem nőhetne.
Egyébként sem elsősorban a tömeg számít,sokkal inkább az individuumok akik a csoportot alkotják véleményem szerint.
Az hogy népszerűek vagytok azt sosem tagadtam,sőt én is folyamatosan követlek benneteket és a munkásságotokat.
Barátként sosem tekintettem egyikőtöket sem,ez egy olyan státusz nálam amit mélyen kikel érdemelni.
Talán egy darabig mentoromnak tekintettelek,amíg rá nem jöttem hogy az eszméim kicsit túl mutatnak azon amit te képviselsz.
Bár a dolgok technikai megvalósításán úgy vélem még van mit tanulnom,de nem tartom valószínűnek hogy azt tőletek tanulnám meg.
Ettől függetlenül szívesen lettem volna veletek „szakmai partner”,de nem magam miatt sokkal inkább azért hogy valamennyivel könnyebb legyen véghez vinni a tervezetet.
Ez az „álom” ahogy te nevezed,mind addig álom amíg nincs hozzá elég ember a megvalósítására.
Mellesleg ha már népszerűség,ti se felejtsétek el honnan indultatok!
A tapasztalatotok útján és némi idővel szereztettétek meg a mostani számot.
A komolyságnak és a helyesírásnak nem sok köze van egymáshoz,remélem ezt te is belátod.
Picaso Disgráfiás volt és most tudtommal az elismert festők közé tartozik.
Ebből tehát,mivel értelmes emberek tartalak, kitudod vonni azt a konzekvenciát,hogy nem az ember hibái számítanak,hanem amit valójában alkot vagy alkotni próbál.
Üdv, Neo

15:49
OtherWorld Élménymagazin
Örülök, hogy az eszméid szerinted jóval túl mutatnak a miénken, bár tekintve, hogy a miénkről fogalmad sincs, kicsit talán bátor kijelentés!
Picaso is Picasso – te sem örülnél ha a nevedet rosszul írnám le -, és nem véletlen festő volt és nem regényíró!
Üdv: Ashlar

15:52
Neo Csatornája:
A munkásságotokat figyelembe véve mondtam ezt a kijelentést.
Az én internetes nevem kissé nehéz lenne rosszul le írni.
De úgy látom most sem első sorban a tartalmi részét néztétek a szövegnek hanem hogy van e benne helyesírási hiba.
Örülnék, ha nem a word helyesírási elemzőjével beszélgetnék,hanem megindulna közöttünk egyfajta konstruktív vita.
Üdv,Neo

15:58
OtherWorld Élménymagazin
Miről akarsz beszélni velem?

16:02
Szántai Ádám
Talán arról,hogy örülsz e hogy ebben a helyzetben kell élned és tervezned a jövődet?
Szeretnéd e hogy a gyerekeid majd a minimál bér feléért vállaljanak munkát?
Vagy szeretnéd -e Magyarország lakkosságát a hülyék paradicsoma című film értelmi szintjén látni?
Szeretnéd hogy az esetleges gyermekeid egy okj-s képzésen csak a 2. évben kapják meg a tankönyveket,ezáltal tudás híján legyenek?
Egy mondatban:
Nem szeretnél változtatni?
április 8.

09:33
OtherWorld Élménymagazin
Szia Ádám,
Mielőtt válaszolnék, sőt ahelyett, hogy erre válaszolnék a probléma gyökeréről beszélnék inkább.
Elolvastam a weblapod 11. posztját (dátum nincs rajta, úgyhogy nem tudom mikori), sőt az egész szerkesztőségünk elolvasta – gondolom nem meglepő, mivel nyílvános mindenki láthatja. Az első szó ami eszembe jutott a sokkoló. Sokkoló, hogy egy fiatal srácot méla depresszió fenyegeti azért, mert valaki letörölte Facebookon, pedig “mentorának tekinti”, holott találkozott vele talán egyszer életében. A Te korodban nem ez kéne jelentse a kardinális problémát, hanem a csajok, a buli, a suli … vagy éppen az, hogy “egy magányos ember vagy rendkívül limitált számú baráti körrel”. Ez hatalmas probléma, miért nem erre indítasz petíciót?
Neked első körben nem a világ problémáit kéne megoldanod, hanem a sajátodat, mert ami ebből a bejegyzésből lejön az egy (a Tiednél kifejlettebb világképpel rendelkező) ember számára ijesztő. Az én dolgom, hogy szórakoztató formában tájékoztassam az OW nézőit videojátékokról, mozifilmekről, stb. Ennyi és nem több. Te többet akartál, én ezt nem tudom megadni, ezért töröltelek anno.
Komoly különbség van aközött, hogy valakivel kedves és jófej vagyok, és aközött, hogy a haverja, a barátja, extrém esetben a mentora vagyok. Most ne bonyolódjunk bele a “mentor” szó jelentésébe, de én komolyan javaslom Neked, hogy amennyiben nem tudsz erről érdemben beszélni édesanyáddal, akkor keress fel egy iskolai pszichiátert, mert ez nem normális.
április 8.

16:08
Neo Csatornája:
Szervusz,gondolom Zoly vagy mivel nem írtál nevet a végére,pedig ez a csoport több szerkesztőből áll.
Gondolom a kiindulási weblapomat olvastad el, ahonnan indultam.
Azóta nagyon sok minden változott és sokat fejlődtem mentálisan,ezért mondtam hogy az eszméim már túl mutatnak a tieiden.
Számomra nem az egy találkozás alapozta meg akkoriban a mentor státuszt,hanem sokkal inkább az addigi munkásságod.
Már sokkal több erővel rendelkezem és nem vagyok depressziós sem.
Az hogy egyedül vagyok,nem jó dolog de nem jelent problémát,sőt beláttam minél limitáltabb a baráti köröm annál könnyebb azonosulnom azzal a pár emberrel.
Úgy vélem némileg el hamarkodottan ítéltek egy közel egy éves poszt tanulmányozása után.
A média depressziót számomra jelenleg az jelenti hogy Magyarország kulturálisan elvan maradva a valóság showk és egyéb népbutító műsorok miatt.
Emiatt tényleg egy kicsit szomorú vagyok,de depresszió erős szó lenne rá,inkább csak egy probléma ami megoldásra vár.
A csajok, a buli számomra mind értéktelen idő pocsékolás.
Egyedüli sikernek azt tekinthetem ha sikerül valami marandót alkotnom.
Valami nemeset,jó célért harcolni!
Hogy folytassam a leveledre a válaszolást(ahogy olvasom úgy válaszolok) a saját dolgaimat már sikeresen rendbe tettem,mert rá voltam szorulva.
És most erősebb harcos szívem lett mint valaha volt.
Te is meg tanítottál számomra egy fontos leckét.
A szellemi mentor mind addig képviselheti ezt a státuszt amíg azt át nem lépi a tanítványa vagy másfelé nem megy a pályája,esetleg a mentor mentalitása nagyban különbözik a tanítványitól.
Némileg lealacsonyítónak találom a megjegyzésed a világképemre vonatkozóan,mivel képtelen vagy át látni,nem ismerhetsz!
Nem akartam én sokkal többet tőled,most meg már úgy áll a dolog hogy semmit sem,mármint én személy szerint.
Csupán a célnak akartam némi népszerűséget szerezni a ti médiumotokon keresztül,elvégre a filozófiátok része a közösség és az összetartás.
Számomra az nem tűnik „normálisnak” hogy egy civil fel kérés hogy fajulhat el így,ami ráadásul egy békés beszélgetésnek indult kezdetben,legalábbis én nem támadólag léptem fel ellenben veled.
Te se felejtsd el honnan indultál, illetve hogy te sem vagy egészen egy hibátlan ember.
Ha továbbra is ezt a stílust szeretnéd folytatni más emberekkel is(engem majdhogynem hidegen hagy,mert én ugyanúgy fogok veled beszélgetni mint ahogy neki indultunk ennek az egésznek) akkor azt kell mondanom,egyrészről sok haragosod lesz, másrészről pedig destruktív hatással leszel arra a pár emberre még aki követ téged és talán szereti a munkásságod.
Miért szorult beléd ennyi agresszió?
Talán nem vagy megelégedve a mostani életeddel?
Szomorúan látom a beszélgetésünkből hogy nagyon frusztrált vagy a hétköznapok miatt.
Minden rendben a környezetedben?
Ha nem én tudok segíteni:)
Az én ajtóm mindig nyitva fog állni számodra.
Ugyanúgy ahogy mindenki számára.
A kezdeményezés pedig nagyban meg könnyíti nem csak a diákok,de remélhetőleg a felnőtt korosztály életét is amennyiben sikerrel járunk persze.
Mert mi nem állítjuk hogy sikeresek leszünk,de legalább meg próbáljuk.
Mi nem fogunk dicsekedni létszámmal,mert nem az lesz a lényeg.
Rosszabbul éreznéd magad ha komolyan vennék az ügyünket és 2 millió magyar követne?
Én nem,max nagyobbnak érezném felelősséget de ez nem változtatna meg,ahogyan téged megváltoztatott.
Mert bár össze kel gyűjtenem 50 ezer aláírást és ehhez tömeg szükséges,ez nem jelenti azt hogy a személyes követő táboromban a tömeg számítana.

16:13
Neo Csatornája:
Üdv NEo
*Neo
Bocsi,fáradt vagyok mert meg fenyegettek és csak hosszas tárgyalás után engedtek el.
És agyban nagyon ott kellett lennem.
Ez az igazi tárgyaló képesség

Egyetlen módosítás van a szövegben, hogy a médiánk nevét írtam az enyém helyett,gondolom ezt megértitek.
Egyébként mindent úgy másoltam ki ahogyan ott volt.
Szóval számomra furcsa, hogy egy civil felkérés, miért csaphat át agresszióba és egy népszerű csatorna,csak azért mert sokan követik,hogyan vehet fel ilyen stílust.


Vélemény, hozzászólás?