Kiderül mennyit ér az igazság szolgáltatás és a napiszarról kiértékelő cikk


Mint azt bizonyára már tudjátok, az egyik szellemi termékem kikerült az egyik méltatlanul népszerű,szenny oldalra,a napiszar.com-ra.
Hogy pártatlan legyek, megpróbálom mind 2 oldalról megvizsgálni, hogy van e ott keresni valója avagy nincs.
Nyilvánvalóan a videónak vannak technikai és vágási és némi stílusbeli hibái.
Ezt én is elismerem.
De annyira nem rossz, hogy kikerüljön olyan helyre, amely drogosok és alkoholisták melegágya.
Ezért megtettem a szükséges lépéseket és fel jelentést tettem az oldal ellen,mivel nem kérdeztek meg a videó felhasználásáról,illetve rontják a hitelem egy esetleges állásinterjúnál, ahol eléggé komolyan veszik az ilyen kompromittáló környezetben való feltüntetést.
Egy mondatban:
Ha felkerülsz, kevés az esélyed, hogy jó állásod lesz.
Mindenki elindul valahonnan,én, a nehezebb utat választottam,nincs mögöttem senki és nem is volt, hogy támogasson.
Minden technikát,információt nekem,saját magamnak kellett megtanulnom és úgy vélem ez tán a legnehezebb dolog.
Egyenlőre egyedül állok szemben egy olyan társadalommal, mely mindenbe beletörődik,csak hogy zavartalanul élhesse életét.
De kérdem én milyen élet ez amelyben a Pink Floyd – Another Brick In The Wall című szám mintájára csak besétálnak az emberek a húsdarálóba minden kérdés nélkül?:
Videó megtekintése
A demokrácia nevű eszme (mely részben csak álom a mi kis országunkban) pont a nép kezébe adja a hatalmat,hogy mi rendelkezzünk a saját sorsunk felett.
Akkor miért nem élünk ezzel?
Tudjátok, hogy mennyi mindenen lehetne változtatni, ha a népnek nem ez az esetenként primitív,beletörődő hozzáállása lenne?
Sokan kérdezik tőlem miért harcolok,mi értelme ennek,hiszen olyan kevesen vagyunk?
Én pedig általában mindig máshogy megfogalmazva, de a következőt válaszolom:
Mert egy puszta influenza még nem dönti le a gazdatestet.
De ha az a baktérium elkezd szaporodni,akár bele is halhat az illető.
Ilyen alapon szeretnék én is működni,ha úgy tetszik a rendszer vírusa vagyok.
Szeretnék mindenkit „megfertőzni” némi tenni akarással és gondolkodásra való rá bírással.
És ezért szinte bármeddig hajlandó vagyok elmenni.
Feláldozom a magán életem egy részét is,azért hogy a cél sikerüljön.
Fiatal korom ellenére nem keresek párkapcsolatot,sőt mai naptól fogva minden társkereső oldalról azonnali hatállyal törlöm magam.
Túl kevés az időm és túl sok a tennivalóm!
Ezért energiáimat és időmet a cél beteljesítésére fordítom.
Nem várom el senkitől, hogy kövessen,sőt kifejezetten ellenzem, hogy ezt az életmódot válasszátok!
Alapítsatok családot,sokasodjatok, helyezzétek el a konzervatív értékeket a jövő generációiban is,tanításaimat,általatok jónak ítélt gondolataimat osszátok meg minél szélesebb körben, hogy az idő, és a tömeg mellénk álljon!
Mert, bár lehetséges kevés az idő, mit -e Föld nevű bolygón tölthetek, de ha gondolataim fennmaradnak halhatatlanná válhatok és tovább élhetek az emberekben.
És nekem elvégre ez a lényeg.
Könnyen lehet életemben nem teljesedik be az álmom,de reménykedem benne majd egykoron a gondolataim útján utat nyithatok az értelemnek és a cselekedni kívánó embereknek.
És akkor most kiértékelésem a Napiszapról:
Az oldal egykoron azzal a céllal indult el, hogy visszatartsa a sérült emberek elburjánzását a társadalomban.
Ez azonban rövid ideig és nem úgy működött, ahogy az kellett volna.
Az idő folyamán egyre megfogyatkozott az oldalra kitehető releváns tartalom,ezért elkezdtek olyan dolgokat is kirakni, melyek nem szolgáltak, rá hogy kinn legyenek.
Az oldal célközönsége valószínűsíthetően, a nyelvezetből ítélve a 10-13 éves korosztálynak az a rétege, mely kulturálisan,IQ szintben és beszéd stílusban is a legalacsonyabb rétegből származtatik(tudom, régies szó,de szeretem kihasználni a szókincsem,mivel egyesek számára ez az eszköz nagyon limitált).
Én nem fogom megemlíteni azokat a szavakat amiket ott használnak,mert túlzottan sérti az erkölcsi színvonalam,így továbbiakban „ob.” rövidítéssel fogok rá hivatkozni, mint obszcén.
Visszatérvén a kiértékelésre:
A magyar kultúrában jellemző az ilyen szintű embereknél, hogy op. szavakat használnak,azonban hogy egy oldalnak csak és kizárólag ebből álljon a nyelvezete nagy felelőtlenségre és a neveltetés hiányára vall.
Hogy engedélyezhetik a szerkesztők az ebben a kontextusban lévő tartalmak megjelenését?
Az oldalban nincs semmi moderácíó,amelyben megszabnak egy bizonyos szintet?
A másik dolog, hogy nincs ezeknek semennyi lelkiismeretük, mikor kitesznek egy ilyen tartalmat, kockára téve mások életét?
Mekkora tett kell ahhoz, hogy valakinek sárba tiporjuk az emberi méltóságát és esetlegesen tönkre tegyük az életét?
Vajon egy rosszul elsült,átbulizott éjszakán készült lesi fotó elegendő a kikerüléshez?
Vagy egy alapvetően teljesen pozitív célú,rossz marketingellenes hadjárati videó megérdemli, hogy megnyomorítsuk a készítő jövőjét,minden napjait?
Esetleg egy olyan zenei alkotás, ami nem éppen a legjobb,hiszen a zenész épp a szárnyait bontogatja,elegendő a meghurcoláshoz?
Az én megítélésem szerint ezekre a kérdésekre a megfelelő válasz a nem.
Ez az oldal némiképpen a régi római,gladiátori korokat idézi számomra,csak éppen a virtuális térben.
Valahogy el is tudom képzelni, ahogy készítők csak úgy bevetik a tömeg elé a szerencsétlen áldozatokat egy soros monológjukat hozzá fűzve:
„nee’,tessék egyétek”.
Miért fejlődik vissza társadalmunk a régi korok felé?
Na mindegy, nem akarok újfent el kalandozni, így folytatom értékelésem:
A dizájnba nem fogok belekötni,mert az ütné a filozófiám, miszerint csak a tartalom számít,így az azzal kapcsolatos gondolataimat megtartanám magamnak.
A kérésekből és jogi fenyegetésekből való gúnyt űzés:
Aki felkerül az oldalra, nyilvánvalóan szeretne lekerülni onnan.
Ezért először megpróbál, valamilyen kapcsolatot létesíteni az oldal szerkesztőjével,üzemeltetőjével, hogy távolítsák el ezt a tartalmat.
Ezek a kérések megint hol nem haladnak meg egy bizonyos IQ szintet, hol pedig teljesen releváns és értelmes módon kérik a szerkesztőket a tartalmuk eltávolítására.
De végül is mindegy, a szerkesztők szemében csak egy féreg, aki „rinyál”, ezért nemcsak, hogy közszemlére teszik levelét,de hozzáfűzik a kapcsolódó posztot is, hogy ne évüljön el,ne váljon népszerűtlenné.
Ez pedig a lehető legundorítóbb hozzáállás szerintem.
Mert ha valaki szépen meg kéri a szerkesztőket, miért akkora nagy probléma eltávolítani a sérelmezett posztot és miért kell gúnyt űzni egy normális kérésből?
Ezért nem is írtam nekik,mert tehetem kérésem bármilyen formába, ha az úgy is gúny tárgyává lesz.
Ha valaki jogi útra tereli a dolgot és erre figyelmezteti az oldalt,akkor nyilván nyomós oka van rá, hogy lekerüljön onnan.
Ezért nem ismétlem önmagam,a kérdés ugyanaz…
Egyáltalán hogyan működhet egy ilyen oldal?
Szinte minden állampolgári,szerzői és emberi jogi törvényt megsért….
Továbbá miért vagyok köteles regisztrálni egy ilyen szenny oldalra, ha valami speciális okból hozzá szeretnék írni valamit a poszthoz,mondjuk ahhoz, ahová kiraktak.
Mondjuk a regisztráció nagy mértékben megkönnyíti a rendőrségen a beazonosítást,szóval ezzel maguk ellen dolgoznak.
És miért nincs komment moderácíó?
A kommentelők többsége ugyanolyan mocskos szájjal osztja meg véleményét, mint a poszt készítője/készítői!
Bár, így belegondolva a moderácíós ötletemnek sincs sok értelme,hiszen majd pont egy olyan ember fogja moderálni, aki hasonlóképpen beszél, mint kommentelő társai….
Összességében:
Úgy vélem, az oldalnak a mostani tevékenységét be kell fejeznie,mert súlyos hatással van a kint lévő emberek életére és arra a generációra, amely huzamosabb ideje követi és követni fogja az oldalt a bezárásáig.
Mert nem csak azok életét teszi tönkre, akik kinn szerepelnek az oldalon,de azokét is akik olvassák rendszeresen ezt a szenny lapot.
Azt az időt, amit az emberek ezen az oldalon eltöltenek eltölthetnék művelődéssel,tájékozódással is, ehelyett el homályosítják saját ítélőképességüket és elméjüket,ami szerintem egyáltalán nem helyes és a lehető legrosszabb, amit tehetnek saját szellemükkel és annak fejlődésével.
Szeretném,ha egyszer nem ezek az oldalak kapnák a főszerepet az emberek életében és nem ezek lennének a legolvasottabb,legnépszerűbb oldalak,hanem azok, amelyek a felvilágosult gondolatokat próbálják közvetíteni az emberek felé.
Mert azok, az igazi értékek,nem pedig ki tenni más tartalmát egy teljesen előnytelen,megalázó kontextusba.
Nektek mi a véleményetek?
Írjátok meg ide kommentben, lehetőleg kulturált stílusban!


Vélemény, hozzászólás?