1000 százalékkal megdobta az Xbox One S startja a gép eladásait Angliában


Az Xbox One eladásai majdnem 1000 százalékkal növekedtek az Egyesült Királyságban, mióta a Microsoft piacra dobta az új 500 GB-os és 1 TB-os Xbox One S modelleket.

Az MCV jelentése szerint, a Microsoft részesedése a hardware piacból a szeptember 24-gyel záruló hét végére 71 százalékra ugrott – ez éves szinten 76 százalékos, heti szinten pedig egy elképesztő 989 százalékos növekedést jelent. Bár a Sony PlayStation 4 Slimje is elérhető, a gép a heti hardver eladásokból csak 19 százalékban részesedett, ami éves szinten 66 százalékos esést jelent. A beszámoló szerint, ha összehasonlítjuk a két karcsúsított gépet, az Xbox One S-t és a PlayStation 4 Slimet, akkor a megjelenés hetében a Microsoft teljesített jobban, méghozzá 361 százalékkal.

Az Xbox UK marketing igazgatója, Harvey Eagle persze nagyon örül a dolognak, és külön hangsúlyozta, hogy a 4K video streaming és a 4K UHD Blu-ray a Microsoft gépét a jelenlegi legjobb ár-érték arányú konzollá avatja a piacon. Persze az sem volt hátrány, hogy a PlayStation 4 Pro megjelenése novemberben esedékes, szóval lehetséges, hogy sokan érdemesebbnek látták kivárni, míg megjelenik az erősebb konzol.

Egyelőre nem tudni, miként teljesít az Xbox One S világszinten, de a jelek mindenképpen biztatóak, különösen, ha arra gondolunk, hogy eddig mennyire lemaradt a Microsoft gépe a PlayStation 4 mögött.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?