2017-re csúszik a Gran Turismo Sport


Nagy dérrel-dúrral jelentette be a Sony és a Polyphony Digital a Gran Turismo-sorozat eSportra kihegyezett idei epizódját pár hónapja, a premiert pedig 2016 novemberére tűzték ki akkor. Ám ma kiderült, hogy a fejlesztőbrigád nem tudja tartani a határidőt, olyannyira nem, hogy idén már biztosan nem indulhatunk az aszfaltcsíkok felszaggatására a játékkal.

A PlayStation Blog oldalán megjelent közleményeben a Polyphony alapítója, Kazunori Yamauchi kért elnézést a rajongóktól. A szakember elmondása szerint a cég eddig legambiciózusabb programja lesz a GT Sport, mely a legfrissebb technológiákat használja (például fizikai alapú renderelést, csúcsminőségű hangszimulációt, különleges fotómód funkciót), a Sport mód pedig olyan összetett és forradalmi lesz, hogy újradefiniálja a versenyjátékok műfajt.

A tökéletes élményt azonban nem szeretnék bugokkal és félkész megoldásokkal elrontani, ezért több időre van szükségük, hogy egy minden ízében olajozottan működőd játékkal rukkolhassanak elő. Sajnos az a tény, hogy a közleményben nem 2017 elejét jelölte meg Yamauchi lehetséges premierként, hanem csak a következő esztendőt, komoly aggodalomra adhat okot: akár hosszú hónapokat is késhet a GT Sport. Ugyanakkor a késés talán jól is elsülhet, hátha lesz idejük a fejlesztőknek összedobni egy rendes karriermódot a programhoz, mert az jelenleg nem képezi a játék részét.

A 37 autót és 19 különböző pályát felvonultató Gran Turismo Sport tehát nem idén november 18-án jelenik meg, hanem csak valamikor 2017-ben, kizárólag SP4 konzolokon.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?