2017-re csúszik a Gravity Rush 2


Annak ellenére, hogy remekül haladnak a Gravity Rush 2 munkálatai a gravitáció manipulálására építő program mégsem jelenik meg a korábban tervezett időpontban, ugyanis a SIE Japan Studio és a Sony úgy döntött, hogy 2017-re halasztja a premiert.

A halasztásnak nem technikai okai vannak, hanem ahogyan azt a PlayStation blogon a Gravity Rush 2 direktora, Keiichiro Toyama is jelezte: az ünnepi időszak hemzseg a jobbnál jobb címektől (Final Fantasy XV, The Last Guardian, Pokemon Sun and Moon stb.), emiatt jobbnak látták egy picit eltolni a premiert, hogy ne vesszen el a játék a nagy forgatagban.

„A Gravity Rush 2 egyfajta konklúziója Kat utazásának, és szeretnénk, hogy a játékosoknak legyen elég idejük elmerülni a történetben. Emellett mivel rengeteg munkát öltünk a program online részlegébe, ami lehetővé teszi az aszinkronos interakciót a felhasználók között, ezért fontos, hogy minél többen játsszák egyszerre a Gravity Rush 2-t. Négy év megfeszített munkát követően a lehető legjobb pillanatban szeretnénk megjelentetni a játékot.” – magyarázta Toyama.

A szakember elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy sokakat kellemetlenül érint a késés, ezért kárpótlásképpen ingyenesen adják majd mindenkinek a Gravity Rush 2 elvileg fizetősnek szánt DLC-jét, ami a történet egy mellékszálát dolgozza fel.

A Gravity Rush 2 így 2017. január 20-án jelenik meg PS4 konzolokon. Ha szeretnél többet tudni a programról, akkor olvasd el exkluzív előzetesünket.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?