2018-ban jelenhet meg a Death Stranding


A tervek szerint 2018-ban jelenik meg a Death Stranding – derült ki a Tokyo Game Shown Hideo Kojima által, a rajongók hatalmas tömege előtt tartott sajtótájékoztatón.

„Még az olimpia előtt a boltok polcaira kerül” – mondta el Kojima a 2020-as tokiói játékokra utalva. „És hogy még egy kicsit pontosítsak: van egy Akira nevű film, és a játék egy évvel korábban jelenik meg, mint amikor az játszódik.”

A szóban forgó animációs film 2019-ben játszódik, tehát 2018-ban számíthatunk a játék debütálására.

Kojimához Yoji Shinkawa csatlakozott a színpadon, aki a Metal Gear Seria kezdetei óta a karakterek és a gépek dizájnjáért felel, és aki jelenleg Kojima saját stúdiója, a Kojima Productions csapatát erősíti. A nézői kérdéseket a találkozó előtt közvetlenül, a Twitteren lehetett feltenni.

Hideo Kojima and Yoji Shinkawa on stage at TGS 2016.
Hideo Kojima és Yoji Shinkawa A TGS 2016 színpadán

És bár Kojima a múlt heti PlayStation konferencián úgy fogalmazott, hogy a Death Stranding egy online, multiplayerre fókuszáló játék lesz, a mai találkozón az is kiderült, hogy egyedül is lehet majd játszani vele. „Teljesen más online élményt fog nyújtani, mint bármi, amit valaha is láttam” – mondta Kojima, majd áttért a játék főszereplőire.

Kiderült, hogy a játék főhőse egy női karakter lesz, akit jelenleg is castingolnak, így az egyetlen nyilvánosságra hozott sztárja a játéknak továbbra is a The Walking Dead Daryljeként megismert Norman Reedus.

„A játékban egy egészen más Norman Reedust fogtok majd látni, mint akit a TWD alapján gondolnátok.

Amikor pedig arról kérdezték, hogy Reedus meztelenül pózolt-e a Death Stranding trailerének mozgásrögzítésekor, Kojima így válaszolt: „Nem, alsónadrágban volt sajnos.”

Mindeközben Shinkawa arról beszélt, hogy szeretne mecheket látni a Death Strandingben, ami – azzal együtt, amit a Metal Gear Survive-ról mondott, arra utal, hogy valóban számíthatunk ilyenekre a játékban.

Kojima azt is megerősítette, hogy a Death Stranding egy „jól ismert”, külsős motorra készül, tehát ezúttal nem saját engine hajtja majd a játékot.

Ti várjátok a Death Strandinget?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?