A 37. hét legfontosabb történései


Videojátékos fronton elég mozgalmas időszakon vagyunk túl, hiszen a Sony múlt heti konferenciáját követő utórezgések mellé kezdetét vette a japán videojátékos seregszemle, a Tokyo Game Show is, mely számos videóval, bejelentéssel és információval kényeztette el a rajongókat.

Resident Evil 7 biohazard

A Capcom túlélő-horrorja egy kicsit ellopta a show-t a többi játék elől a messzi Japánban, és nem csak az alább látható különösen beteg új előzetes miatt, hanem mert a roppant népszerű PS4-es demót is frissítette a kiadó, ami így újabb rengeteg felfedeznivalóval szolgál a játékosok számára. Ezekből össze is szedtük a kilenc legfontosabbat, illetőleg Tokióban PSVR szemüveggel kipróbáltuk a demó Lantern változatát, ami… meghatározó élmény volt. Maga a játék egyébként a jövő év elején jelenik meg mikrotranzakciók nélkül, ám tökéletesen felkészítve a PS4 Pro konzolra 4K és HDR támogatással. Mindezek mellé még az is kiderült, hogy egy új animációs film is készül a sorozathoz Resident Evil: Vendetta címmel, ami jövő év tavaszán érkezik.

Az új PlayStation konzolok bejelentésének utózöngéi

A múlt heti PlayStation Meeting alkalmával bejelentett PS4 Slim és PS4 Pro konzolok természetesen még mindig közbeszéd tárgyát képezik, és persze inkább a nagyobb teljesítményű utóbbi érdekli a játékosokat. A gépről itt összeszedtünk minden tudnivalót, közben pedig kiderült, hogy egy ideig ez lesz a Sony csúcskategóriás konzolja, a cég ugyanis évekig nem szeretné frissíteni a termékkínálatát. Ennek megfelelően az alap PS4 ajánlott fogyasztói ára Magyarországon is csökkent, illetőleg egyre több játékról derül ki, hogy PS4 Pro támogatással jelenik majd meg, a Resi 7 mellett például a magyar Neocore csapata is bejelentette, hogy a The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut PS4-es változatát felkészítik a 4K játékra. És majd elfelejtettük, de megérkezett a PS4 új rendszerfrissítése, ami számos hasznos funkció mellett az alapmodellt és a Slim gépet is HDR támogatással látta el.

TGS 2016

Ahogy említettük, javában zajlik a tokiói rendezvény, amin kollégánk is kint van, így többek között ki tudta próbálni a Resident Evil 7 VR demóját, de belekóstolt a Kingdom Hearts HD II.8 Final Chapter Prologue-ba és a World of Final Fantasy próbaváltozatába is. Sőt, egy hangulatfestő videót is küldött a játékos seregszemle helyszínéről, amit alább tekinthettek meg. Ami a show legfontosabb információit illeti, megtudtunk egy s mást Hideo Kojima új játékáról, na és a nélküle készülő új Metal Gear-játékról, kiderült ki lesz a Watch Dogs 2 főgonosza, megnézhettünk két trailert a Final Fanatsy XV-ből, és még a Nioh megjelenési dátumára is fény derült. Fontos esemény volt tovább a héten, hogy megjelent a FIFA 17 és a Forza Horizon 3 demója (utóbbiból PC-s verzió csak a megjelenést követően érkezik), kiderült a Mafia 3 gépigénye, és hivatalosan is bejelentették végre az Assassin’s Creed: The Ezio Collection eljövetelét.

Zűr az űrben

A régóta várt új Star Trek-sorozat mégsem a 2017-es év elején, hanem csak májusban kerül a tévéképernyőkre, mert nem akarták, hogy az eredetileg szűkösen megszabott időkeret a minőség rovására menjen. A Zsivány Egyes Oscar-díjas zeneszerzőjének mennie kellett a csúszások miatt, de szerencsére minőségi csere történt a poszton, ám még így is aggasztó hír ez három hónappal a premier előtt. A film főszereplője, Felicity Jones elárulta, hogy zűrös élettörténeteik miatt fogjuk szeretni a lázadókat, és az is kiderült, hogy valószínűleg nem ez lesz az egyetlen III. és IV. rész között játszódó Star Wars-kaland, hiszen a Disney-nél egy sorozatot is terveznek, melyben emberibb vonásokkal, esendőbbnek ábrázolják majd Palpatine-t. A VIII. epizódról újabb jó hír érkezett: Adam Driver a legjobb Star Wars-filmhez hasonlította Az ébredő Erő 2017 végén érkező folytatását. Reméljük, hogy valamelyik előzetese visszaszerzi majd az első helyet A sötét ötven árnyalatától, melynek ízelítője Az ébredő Erő 88 milliós, valamint A szépség és a szörnyeteg 92 milliós rekordját döntötte meg a napokban, amikor 24 óra leforgása alatt 112 millió megtekintést produkált.

A sötét oldal hatalmas: ötven árnyalata van neki.

Véres sikolyok

Nagyon sok a titkolózás az American Horror Story 6. évada körül, és ezen a Lady Gaga új dalával aláfestett friss előzetes sem változtatott, de a hangulatot kétségtelenül tovább fokozta. Nicsak, ki sikoltozik? Kirstie Alley is csatlakozott a Scream Queens suli helyett egy kórházban játszódó második évadához, miközben a Predator is megtalálta első ellenfelét legújabb kalandjához, méghozzá egy Oscar-díjas színész személyében. A The Walking Dead 7. évada magyar előzetest kapott, a rossz emlékű Annabelle folytatásához kiadtak egy egész pofásra sikeredett ízelítőt. A jó hírek sorát pedig a Gonosz halott remake vágatlan, minden eddiginél véresebb és gyomorforgatóbb verziójának bejelentésével zárjuk.

Oda se bírunk majd nézni!

Marvel vs DC

A hetet a mutánsok uralták: új előzetest kapott az FX új X-Men témájú sorozata, a Legion, kaptunk egy kimaradt jelenetet az X-Men: Apokalipszisből, ami jobb, mint az egész film, és biztossá vált, hogy Mister Sinister lesz Logan ellenfele a Wolverine 3. részében. A Megtorló is új ellenlábast kapott Ben Barnes személyében, a Supergirl 2. évadához pedig újabb adag fotó érkezett. Ahogy Batmant is megcsodálhatjuk legújabb szerelésében, melyet Az igazság ligájában visel majd, melyben egyébként biztosan nem számíthatunk egy fontos DC karakter feltűnésére. Ahogyan Anne Hathaway-ére sem, noha ő szívesen eljátszaná újból a Macskanőt. A legkirályabb hír azonban kétségkívül a Stan Lee életrajzi film bejelentése, mely nem a szokásos száraz dráma, hanem egy Kingsman-szerű kalandos akciófilm lesz a stúdió tervei szerint.

THE MAN

Játéktesztek:

Játék előzetesek:

Filmkritikák:

Sorozatkritikák:

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?