A 41. hét legfontosabb történései


Videojátékos fronton nem telt eseménytelenül a hét, hiszen több nagy cím is megjelent, így volt mit tesztelnünk az elmúlt napokban, és ugyan idehaza még hivatalosan nem kapható a Sony virtuális valóság eszköze, a PSVR, mi már rátettük a mancsunkat.

Üdv, a virtuális valóságban!

A világ egy részén a játékosok kéken világító sisakkal ülnek a fejünkön PS4 konzoljuk előtt, hiszen október 13-án debütált a PSVR szemüveg. Sajnos a magyar megjelenés a jövő év elejére csúszott, de addig mi kipróbáltunk a Sony magyarországi képviselete által rendelkezésünkre bocsájtott VR-sisakot, és nem csak a legfontosabb tudnivalókat szedtük össze vele kapcsolatban, hanem a pár nap tesztelés során megfogalmazódott benyomásainkról is cikket írtunk. Pár dolog azért meglepett minket a PSVR-rel kapcsolatban, a beharangozottakkal ellentétben, nekünk erős nappali fénynél is tökéletesen működött, és pislogtunk, hogy az Xbox One-nal és a Wii U-val összekötve is működik. Utóbbit nem mi próbáltuk ki, hanem a készülék lelkes új tulajdonosai, akikből az év végére az elemezők szerint több mint 2.5 millió lehet. Mondjuk ha olyan játékok érkeznek, mint a kiváló Rez Infinite, vagy éppen a Namco ártatlan programját szexmaratonná változtató Kanojo, akkor nem csoda. Igaz, a Sony állítólagosan nem sokára bejelentésre kerülő remek mobiljátékai elszipkázhatnak néhány rajongót a virtuális valóság elől. Az Oculus Rift egyik vezető tervezője, John Carmack szerint pedig a fejelsztők részéről is nagyobb erőfeszítésekre volna szükség, hogy a VR igazi játékélménnyé váljon.

Nehézbombázók bevetésen

Ahogy arról már a múlt héten is szót ejtettünk, az ősz kezdetével az AAA címek is szépen szállingóznak, alig nevettük ki magunkat az első javítást követően is minden platformon közepesen festő Mafia 3 legviccesebb videóin, máris a PS4 konzolokon zseniális kiadásban megjelent Rise of the Tomb Raiderrel zúzhattunk, hogy azután a Dragon Quest Builders-ben építkezzünk kedvünkre és száguldhassunk a WRC 6 legjobb pályáin. Persze vannak akiket nem csak az újdonságok érdekelnek, nekik a PS4-re kicsit kipofozva megjelent Red Dead Revolvert ajánlanánk: öreg colt, nem rozsdás colt ugyebár. És persze epekedve várjuk már a Battlefield 1-et, amiből mesterlövészes, tankos, és a kampányfejezeteket taglaló videókat is megnézhettünk, nem beszélve a játék legapróbb fegyveréről készült felvételekről. Közben pedig nem elfelejteni, hogy a rivális Call of Duty: Infinite Warfare PS4-es bétatesztje a hétvégén játszható, szóval ha van meghívód, akkor uzsgyi lövöldözni!

18-as karika

Sok, felnőttek számára izgalmas dolog történt a héten, hiszen pl. megérkezett a halálos, de már visszavonult bérgyilkos, azaz John Wick második kalandjának előzetese, sőt, a rendező már a tervezett harmadik részről is elejtett néhány szót. A héten azt is megtudtuk, hogy a képregényekben Wonder Womant mostantól biszexuális nőként ábrázolják majd, és hogy bár ezzel az őt játszó Gal Gadotnak semmi baja sincs, a jövőre érkező filmben nem lesznek erre vonatkozóan utalások. A John Wick ízelítőjén felül is érkeztek 18-as karikás előzetesek: a The Walking Dead új évadából kiadott négy perces részlet és az egyik legismertebb magyar sorozatgyilkosról szóló A martfűi rém trailere is eléggé jól sikeredett. Előbbihez biztató ígéreteket is kaptunk az Abraham Fordot alakító Michael Cudlitztől. Végezetül pedig a Logan marketinggépezete is rákapcsolt, és kaptunk egy brutális és néhány zavarba ejtő fotót a filmből.

Patrick Stewart sem érti, hogy mi folyik körülötte

A Disney és a gyerekkorunk

A hét a Zsivány Egyesről szólt: először egy csodaszép plakáttal leptek meg minket, majd a végső trailer is megérkezett, miközben Felicity Jones azt is kifejtette, miért nem gáz az a sok újraforgatás, amit az idei nyáron kellett véghezvinniük. A Walt Disney újabb élőszereplős meseadaptációkról rántotta le a leplet. Hamarosan kezdetüket vehetik az Aladdin munkálatai Guy Ritchie vezetésével, míg a Mulan esetében már meg is kezdődtek, igaz sajnos nem Ang Lee rendezésében. Öröm az ürömben, hogy az eredetileg fehér 30-as férfi főszereplőre optimalizált forgatókönyvet alaposan átírják majd egy lényegesen autentikusabb sztorira.

Pszt! Meg ne mozdulj! Darth Vader ott bújik mögötted!

Felforgatókönyv

Sajnos mind a Minecraft, mind pedig a The Wolfman esetében az ígéretesebb forgatókönyvírót cserélték le olyanra, aki már sikeresen eljátszotta bizalmunkat korábbi kontármunkáival. Persze a remény hal meg utoljára, de kiindulva a Power Rangers eredetileg kiszemelt írójának történetéből, nem sok jóra számíthatunk, ha a stúdiókon múlik. A Warner például az utolsó filléreket is igyekszik kisajtolni Harry Potter nevéből: nem három, hanem mindjárt öt Legendás állatok…-film érkezik, és már előkészítés alatt vannak a Dumbledoore-spinoffok is. Félő, hogy ez utóbbiak is hamarabb elkészülnek, mint Terry Gilliam The Man Who Killed Don Quixoté-je, ami épp most kapott maga mellé egy riválist a Walt Disney-nek köszönhetően, ugyanis a szélmalomharcot folytató lovag történetét A Karib-tenger kalózaihoz hasonló stílusban is fel szeretnék majd dolgozni.

Nem legendás állatok, hanem egy halom pénz van abban a bőröndben

Játéktesztek:

Játék előzetesek:

Összeállítások:

Filmkritikák:

IGN Bigscreen, toplisták & interjúk:

Sorozatkritikák:

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?