A 44. hét legfontosabb történései


Bár a hosszú hétvége, az óraátállítás és a Halloween miatt valahogy rövidebbnek tűnt az elmúlt hét, azért így is rengeteg érdekesség történt a videojátékos, illetőleg a filmes-sorozatos világban. Lássuk, melyek voltak a legfontosabb hírek a napokban!

A nagy számvetések ideje

Véget ért a 2017-es fiskális esztendő második negyedéve, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, minden kiadó elkészítette a pénzügyi jelentését a befektetőknek az elmúlt hónapokról. Ezekből pedig szokás szerint rengeteg érdekes információ derült ki. A Take Two és a 2K például rekordokat döntögetett, a Mafia 3-ból például többet szállítottak le az első héten, mint bármelyik másik játékukból, de az NBA 2K17, a Civilization 6, a BioShock: The Collection, és a WWE 2K17 is jól fogyott, no meg a GTA 5, amiből már 70 millió darab került ki a boltok polcaira. A Ubisoft ugyancsak szép negyedévet zárt, 3 játéka is több mint 10 milliós felhasználói bázissal bír, a mikrotranzakciók és a fizetős DLC-k pedig bejöttek a franciáknak, így ahelyett, hogy a Watch Dogs 2 gyenge előrendelői számai miatt aggódnának, inkább rágyúrnak erre a vonalra. A Capcom egyelőre ilyen eladásokkal nem büszkélkedhet, de azt elárulta a cég, hogy a Resident Evil 7-ből és a Dead Rising 4-ből konkrétan hány millió példányt szeretne értékesíteni.

A Sony meglepő módon szenvedett az elmúlt hónapokban, és bár PS4-es gépekből csaknem 4 milliót értékesített, de a bevételek és a profit is csökkent. Hasonló a helyzet a Nintendónál, a vállalt bankszámláját csak a 3DS-es Pokémon-játékok eladásai mentették meg. Az EA köszöni jól van, a kiadó beszámolójából kiderült, hogy remekül fogy a Battlefield 1 és a Titanfall 2, utóbbiból erős franchise-t szeretne építeni a cég, valamint futószalagon érkeznek majd a Star Wars-játékok is, ám nem kizárt, hogy a Mass Effect: Andromeda hónapokat csúszik majd. A cég alelnökének, Blake J. Jorgensen emellett elkottyintotta, hogy mennyi a digitális és lemezes játékok eladásának aránya a világban, illetőleg azt is, hogy jelenleg hány darab PS4 és Xbox One konzol lelt gazdára, és körülbelül mennyi fog a jövő évben elkelni.

Hamarosan bemutatkozik a PS4 Pro

Közeleg a Sony erősebb hardverrel szerelt PS4 gépének a premierje, így érhető módon sokat szerepelt a gép a hírekben is. Kiderült például, hogy majdnem 40 játék kapja meg a Pro erejének kihasználásához szükséges frissítést november 10-ig, így lesz mivel tesztelni a masina erejét. Az igazi nagy durranás a gépen azonban sokak szerint a a Guerillas Games műhelyében formálódó Horizon: Zero Dawn lesz, mely eleve a Pro erényeit szem előtt tartva készül. Emellett a PS4 konzolokon nem rég debütált Rise of the Tomb Raider is megvillantotta egy techvideó segítségével, hogy miként szolgálja a Pro ereje Lara szibériai kalandjának szebbé tételét. És ha már Tomb Raider, úgy tűnik, hogy egy kapitális baki következtében kitudódott mi lesz a következő epizód címe. És ne feledjük, hogy a pár napja megjelent Skyrim Special Editionből is kihozza majd a maximumot a Pro, igaz, annyi tennivalónk akad a játékban, hogy nem biztos, hogy a látvánnyal sokat foglalkozunk közben.

Főszerepben a Blizzard

Bár még csak tegnap indult el a Blizzard nagyszabású éves banzája, a BlizzCon 2016, de muszáj megemlékezünk róla, hiszen számos izgalmas bejelentéssel készült a stúdió az eseményre. A korábban pletykált Diablo 4-et nem, de a Diablo 3-ba érkező nekromantákat és az új grafikával megjelenő Diablo 1-et bejelentette a cég, ahogyan a Hearthstone új, 132 lapos kiegészítőjét, illetőleg a Heroes of the Storm új karaktereit is. A legnagyobb megkönnyebbülés azonban az Overwatch-rajongókat érhette, ugyanis megannyi incselkedés után végre bemutatkozott a játék új hőse, Sombra, az életveszélyes hackerlány az Overwatch világliga bejelentése mellett.

Sötét fellegek

Ha a reboot tényével még ki is békülnénk, akkor sem örülünk a hírnek, hogy kikkel szeretnék újrázni a Csillagközi inváziót. De hát ilyen az élet… Apropó: megnézvén a Daniel Espinosa fémjelezte Life előzetesét szomorúan állapítottuk meg, hogy izgalmasnak ígérkező jelenetek helyett csak klisékkel találkozhatunk. De legalább sínen van a film, nem úgy a The Flash, ami már sokadik rendezőjét veszítette el Rick Famuyiwa személyében. Lehet, hogy jobban járna a Warner, ha inkább csúsztatna a bemutatón? Mint ahogyan azt a Sony szinte valamennyi filmjével megtette, kezdve a The Dark Towerrel… De igazából a stúdió ezen húzásainak csak örülhetünk, mert a több ráfordított idő nagy valószínűséggel jobb filmeket eredményez majd. Utóbbiak a zombi műfajra is ráférnének, legalábbis George A. Romero szerint, aki meg van győződve róla, hogy Brad Pitt és a The Walking Dead hozták el a zombifilm pusztulását.

Viszlát, Rick! Szerettük volna az általad rendezett The Flash-t!

A szerepek kiosztva

Izgalmas, de legalábbis annak tűnő szerepvállalásokból ezen a héten sem volt hiány. Tom Hardy sokadszorra bújik gengszterbőrbe: ezúttal Az erő krónikáját rendező Josh Trank szerződtette megtört, szifiliszes Al Caponeként. Tom Cruise arcán kicsit meglátszik már a kor, de azt azért nem érezzük aktuálisnak, hogy Matuzsálem szerepét osszák rá. A háromszoros Oscar-jelölt sztár azonban mégis bevállalná a Bibliából ismert öregember eljátszását. Johnny Depp varázspálcát ragad a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásában, Dan Stevens A rajtaütés-filmek rendezőjével áll össze hamarosan, Rami Malek pedig Sacha Baron Cohent váltja Freddy Mercuryként az énekes Bryan Singer által rendezett életrajzi filmjében.

Tom Hardy újabb kihívás elé néz

Jövünk-megyünk

Az egyik legnépszerűbb sorozat, a The Walking Dead egy kedvelt szereplője búcsúzott a szériától Lucille-nek köszönhetően. Nevet nem mondhatunk, csak annyit, hogy Robert Kirkmannek jó oka volt arra, hogy végezzen vele. Ahogyan jó oka van a Stranger Things készítőinek is arra, hogy visszahozzák a sorozat első évadának egyik legkedveltebb szereplőjét a folytatásra. A The Predatort készítő Shane Black sem tétlenkedik: most például elárulta, hogy ezúttal milyen terepen számíthatunk a Ragadozók felbukkanására. November elejével a Disney megdöntötte önmaga bevételi rekordját, és máris az élre tör: az év végére elcsíphetik a Universal tavaly felállított csúcsát. A Wonder Woman új előzetese is megérkezett, ami a menő képsorokon túl némi reményt is hozott magával: talán ezúttal egy tényleg jó DC-filmet kapunk?

Játéktesztek:

Játék előzetesek:

Összeállítások:

IGN Bigscreen, toplisták & interjúk:

Kritikák:

Sorozatkritikák:

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?