A Battlefield 1 nyerte az októberi játékháborút


Az már a múlt héten kiderült, hogy októberben a legtöbben Xbox One masinát vásároltak az Egyesült Államokban (ezzel négy hónapja zsinórban a legnépszerűbb konzol a Microsoft gépe), a játékoseladási statisztikákon azonban még dolgozott egy keveset az NPD Group, ám most végre ez a része is megérkezett a jelentésnek.

Ezek szerint a videojátékos felhozatalban roppant erős októbert a DICE I. világháborús shootere, a Battlefield 1 nyerte meg szoros csatában. A dolog annyira nem meglepő, hiszen az EA korábban már elárulta, hogy a fejlesztő stúdió legjobban rajtoló címe lett a Battlefield 1, de persze azért akadtak kihívói, hiszen a Mafia 3-ból rekordmennyiséget szállított le az első héten a 2K, és persze ott volt még a Gears of War 4 és az állítólag kevésbé jól fogyó Titanfall 2 is.

Hogy erős hónapon vagyunk túl, azt jelzi az a tény is, hogy az előző év hasonló időszakához képest 36%-kal növekedtek a videojátékos eladásokból befolyó bevételek, egészen pontosan 539 dollárt költöttek el egy hónap leforgása alatt az amerikai felhasználók szoftverekre. Ezzel szemben 20%-kal csökkent a hardverekre szánt pénz, ami azért jelzi, hogy vélhetően az Xbox One sikerében döntő szerepet játszott, hogy sokan kivárták a november 10-én debütált PS4 Pro érkezését. A Nintendo 3DS volt egyébként a nevető harmadik, hiszen újabb 12%-kal növelte eladásait, ami azt jelenti, hogy 5 hónapja folyamatosan egyre többet és többet vásárolnak a készülékből. A szakértők szerint ez leginkább az Amerikában ma, idehaza azonban csak november 23-án debütáló Pokémon Sun és Moon párosnak köszönhető, melyből első körben 10 millió darabot szállíttatott le a japán vállalat a viszonteladóknak.

De visszatérve az októberben legjobban teljesítő játékokhoz, megmutatjuk a Top10-et:

A listával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy kizárólag a lemezes eladásokat számolja, így például a Gears of War 4 Windows 10-es eladásai kompletten nem számítanak bele a végső helyezésbe, ahogyan több program digitális verzióinak beszerzése sem.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?