A beverli hillsi zsaru


A #beverli #hillsi #zsaru véléményem szerint az egyik legjobb (ha nem a legjobb akció vígjáték) a műfaján belűl.
Nem régiben ment a tvben, és bár én nem tvzek, de anyám viszont igen, amikor meghallottam Axelt oda ragadtam a képernyőhöz.
Nem számított, hogy vagy 5000szer láttam, a film egyszerűen ilyen hatással van az emberre, meghallod és odaszegezz maga elé.
És ez nem a kiemelkedően jó történet eredménye, bár azt sem mondanám rossznak (annak ellenére hogy tele van klisékkel, de hát melyik story nem), sokkal inkább a humor, a borzasztóan jó dumák és karakterek miatt.

image

#Axel #Foly,véleményem szerint az egyik legvicesebb rendőr a ebben a műfajban.
A 90es években készűlt akció-#vígjátékban nem csupán sima poénok vannak, de az akkoriban igen jellemző (mint ha most nem  lenne az) feketék elleni rasszizmusra is reflektál, pár poén keretében.
A sorozat tudomásom szerint 3 részt élt meg, és bár egytől-egyik kiválló daraboonak tartom őket, mégis talán az első rész volt az ami számomra átütő erejűnek, „mindentvisz-nek hatott.
Igaz Axel?

image

És bár vicces néger ötlete nem mondható egyedinek, vallóban vicces négerből kevés van, ebben rejlik a legfőbb ereje a Beverli Hilsi zsarúnak.
Ha nem láttad még, először is gondolkozz el az életeden, mert valószínűleg egy barlangban éltél az elmúlt kb 20 évben (you wanna be „I’m Bathman”), mert megjelenése óta folyamatosan nyomják a tv csatornák, ha így volt, azt ajánlom sürgősen pótold be, mert nem csak egy kiváló akcióról-kalandól maradsz le, de kis túlzással olyan poénokról is amiktől amúgy lefordúlsz a szíkről nevetés közben.
Hogy mást ne is említsek:
https://youtu.be/g-M7Bh7F-qU


Vélemény, hozzászólás?