A Fallout 4-nek köszönhetjük a Skyrim felújított verzióját


Kicsit meglepő volt, amikor a folyton csak jövőbe tekintő Bethesda a nosztalgiánkba, és a TES sorozat iránti rajongásunkba akart kapaszkodni, de jó okuk volt rá.

A The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition egy kellemes remaster lett, ami a régi rajongókat visszarántotta kedvenc világukba, az újoncoknak pedig a játék legjobb arcát mutatta. Az egyetlen dolog amiért csodálkozva ráncoltuk a homlokunkat az volt, hogy a remasterelés nem igazán a Bethesda stílusa.

Pete Hines, a Bethesda vezetője szerint ez a jövőben sem lesz így, legalábbis az OXM magazinnak adott interjúja alapján. Elmondása szerint gyakorlatilag a Fallout 4 fejlesztésének köszönhetjük, hogy elkészült az újrakevert verzió.

„A Skyrim azokból a fejlesztésekből lett, amiket a Bethesda Game Studios a Fallout 4 jelenlegi generációs verziói miatt hozott össze” – mesélte Hines.

„Átrakni a Skyrim motorját, dolgozgatni rajta egy kicsit, csak hogy lássuk mit tudna ezeken a konzolokon, mielőtt nekiállnának a Fallout dolgoknak. Innen kezdődött az egész.”

Az is jó ötletnek tűnt, hogyha már megvolt a Fallout 4-nél a rendszer a konzolos modtámogatásra, akkor ezt hozzáadják a Skyrimhez. Ehhez viszont egy új verziót kellett összehozni Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Hines kihangsúlyozta, hogy ne számítsunk ilyesmire a továbbiakban. A Bethesda inkább a jövőre koncentrál, és a Dishonored esete is csak egy különleges kivétel volt, lévén az egy új cím, ami a generációváltás derekán jelent meg.

A srácok nem szeretnének felesleges erőforrásokat fordítani újrakeverésekre, pláne most, hogy gőzerővel dolgoznak egy hatalmas új projekten.


Vélemény, hozzászólás?