A Final Fantasy XV támogatja a HDR-t Xbox One S konzolon


Azt a PS4 Pro masina leleplezése óta tudjuk, hogy a Square Enix régóta várt akció-szerepjátéka, a Final Fantasy XV támogatni fogja a HDR funkciót, azonban a játék másik megjelenési platformja, az Xbox One felől nem hallottunk ez ügyben konkrét információkat. Egészen mostanáig.

Phil Spencer, az Xbox divízió vezetője ugyanis Twitterén elárulta, hogy Noctis herceg kalandját bizony a lehető legrészletgazdagabb verzióban élvezhetik majd az Xbox One S tulajdonosok, az augusztusban debütált gép ugyanis rendelkezik ilyen támogatással. Persze ehhez szükség lesz egy HDR-képes megjelenítőre is, de a Square Microsoft platformján is gondolt erre az opcióra.

A november 29-én bemutatkozó Final Fanatsy XV nem az első olyan program lesz, ami HDR-rel fut az Xbox One S-en, hiszen a Forza Horizon 3, a Gears of War 4, sőt az NBA 2K17 is rendelkezik ilyen funkcióval, megjelenése után pedig a Square egy másik játéka, a Deus Ex: Mankind Divided is megkapta ezt a lehetőséget egy patch formájában.

Spencertől azt is megkérdezték mikroblogján, hogy van-e esély korábbi Microsoft-játékok, mint péládul a Halo 5: Guardians HDR-támogatásának megoldására, ám sajnos a szakember szerint erre ne számítson senki, mert ez nem feltétlenül egy olyan funkció, amit csak úgy utólag hozzá lehet csapni egy programhoz.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?