A Final Fantasy XV vezető fejlesztője a nyitott világ "bezárásáról" beszélt


A leghosszabb ideje készülő Final Fantasy epizód az előzeteseiben és kipróbálható demójában többek között a nyitott, szabadon bejárható-végigkocsikázható világ csigázta fel leginkább a rajongók kíváncsiságát, épp ezért sokan úgy érezték, derült égből villámcsapásként jött a hír, amely szerint a játék vége felé búcsút inthetünk a sok éve épített-szépített nyitott világnak, hogy annak helyét a széria korábbi epizódjaira emlékeztető, lineráis, cselekményfókuszú narratíva vegye át.

Tabata a rajongói visszajelzésekre reagálva a PAX Westen tovább árnyalta az első blikkre szokatlan (bár az FFXIII-ban ugyan fordítva, de már használt) koncepció lényegét.

„A pontosság kedvéért tisztázzuk: nem a játék második felében változik meg a szerkezet, hanem valójában a történet végéhez igencsak közel” – mondta el Tabata az IGN kérdésére. „Nem akartam, hogy a játék egy nyitott világú környezetben fejeződjön be. A legvégén, amikor a főhős és ellenfele végre összecsap, fokozódni kezd a feszültség, ahogy építkezni kezdünk. Azt szerettem volna elérni, hogy az utolsó szekció különbözzön a korábbiaktól, és a nyitott világ után sűrűbb, intenzívebb játékélményt nyújthassak.”

Tabata azt is elmondta, hogy egy vonaton játszódó epizód után változik meg drasztikusan a játék struktúrája, és innentől kezdve a történet fordulataira fókuszál, és jóval nagyobb sebességbe kapcsol. „Tehát fizikailag innentpl nem mehetsz vissza a korábbi területekre. Ugyanakkor a menüből továbbra is elérhető lesz a világtérkép, így ezután is átélhető marad az ottani, több mint 200 órás kaland. De a vonatjelent után epizodikus formában galoppozunk végig a történeten, egészen a befejezésig.”

Minden jel arra utal tehát, hogy a hatalmas világot fókuszáltabb, tartalomgazdagabb helyszínekre és szekciókra cserélik a játék végére úgy, hogy a felfedezők továbbra is kóborolhatnak majd a már ismert világban egy külön játékmód keretein belül.

Tabata tegnap egy másik, igen fontos (sőt: spoileres!) momentumot is elárult a játék történetével kapcsolatban. A Final Fantasy XV világszerte november 29-én jelenik meg Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?