A hatalmas növekedés után hirtelen bezuhantak a Nintendo részvények


A befektetők elkezdtek kihátrálni, miután rájöttek, hogy nem is a Nintendo csinálja a Pokémon GO-t.

A Pokémon Go megjelenése felforgatta az egész világot, amit mi sem példáz jobban, mint hogy a vállalat részvényeinek értéke néhány nap alatt megduplázódott, így az évek óta nyögdécselő vállalat egyszer csak többet ért, mint a Sony.

Ömlött a pénz, amiről a Nintendo büszkén be is számolt, azonban miután pénteken kiadtak egy nyilatkozatot, hatalmasat zuhant a részvények értéke. A vállalat vezetése a befektetők tudtára adta, ami eddig sem volt titok: a Pokémon GO nem a Nintendo játéka. Az alkalmazást a Niantic fejleszti, a franchise pedig a Pokémon Company jogtulajdona, ebben a cégben van 32%-os részesedése a Nintendónak.

Ez azt jelenti, hogy nem minden pénz hozzájuk ömlik be, a Pokémon GO Plus kiegészítőt pedig már beleszámolták az előrejelzésbe, így a bevételek terén nem várható ugrásszerű növekedés. Ezt látva néhány befektető ki is hátrált a részvények 17%-ot estek, és mivel a japán tőzsde nem teszi lehetővé, hogy egy nap 18%-nál többet változzanak az árak, valószínűleg a hét hátralévő részében további csökkenés várható.


Vélemény, hozzászólás?