A Horizon: Zero Dawn az Uncharted 4 babérjaira tör?


Nem hiába fűzött nagy reményeket a Sony a Horzion: Zero Dawn-hoz, és hősnőjéhez, Aloyhoz: a Sony következő nagy költségvetésű PlayStation 4-exkluzív címe, a Guerilla Games által fejlesztett, jövő héten megjelenő Horizon: Zero Dawn a piaci elemzők szerint rendkívül jól fog teljesíteni a kasszáknál – és nem csak ahhoz képest, hogy vadonatúj franchise-ról van szó. A SuperData előzetes felmérései szerint olyan sok millió példány elkel majd a játékból, hogy az könnyedén az Uncharted 4 vagy a Metal Gear Solid V magaslataiba emelkedhet.

A prognózis szerint a Zero Dawnból 2017 végére 6 millió példány kelhet el, amely a teljes életciklusra vetítve 8 millió körüli számig emelkedik majd. Joost van Dreunen, a SuperData vezérigazgatója beszámolójában arra is kitért, hogy az eladásoknak igen jót tesznek a rendkívül pozitív kritikák is.

Elmondta, hogy a Horizon Zero Dawn megjelenése kulcsfontosságú pillanat a Sony számára most, hogy a hardvereladások lassulni kezdtek, és így a szoftverek teljesítménye kritikussá vált. A Sony legutóbbi pénzügyi beszámolójából ugyanis kiderül, hogy bár tavaly ilyenkorhoz képest idén több PS4 kelt el az adott időszakban, de az összesített amerikai eladások jelentősen csökkentek.

Dreunen végül arra is kitért, hogy a sajtó rendkívül pozitív fogadtatásának köszönhetően a Horizon akár arra is ösztökélheti a játékosok egy részét, hogy beruházzon egy PlayStation 4-re. PS4-ből eleddig összesen körülbelül 54 millió példány kelt el, míg az Xbox One-ból 26 millió, és egy ilyen platform-exkluzív cím megjelenése Dreunen szerint csak tovább nyitja majd az ollót.

A Horizon: Zero Dawn, amely a Digital Foundry szerint technikailag minden idők legjobb PS4-es címe, március elsején jelenik meg Európában.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?