A katedrális videojátékos adaptációja augusztusban érkezik


2017 augusztusában fog kijönni a point-and-click kalandokra szakosodott Daedalic szintén háttérre kattintgatós 2D-s játéka, a Pillars of the Earth. Az interaktív történetmesélős program Ken Follett magyarul A katedrális címen megjelent, 1989-es regénye alapján készül, amelyre biztos itthon is sokan emlékeznek, a 2005-ös A Nagy Könyv felmérésen az ország 69. legkedveltebb regényének szavazták meg (én is arra voksoltam).

Az 1200 oldalas, több évtizeden át játszódó regény egy kitalált falu, Kingsbridge katedrálisépítési törekvéseiről szól a 12. századi Angliában, ahol az erőszak, halál és éhezés hétköznapi dolgoknak számítanak. A történet több karakter szemszögéből van elmesélve és olyan mennyiségű hatalmi harc és manipuláció van benne, hogy azt a Trónok harca is megirigyelné.

A Daedalic ígérete szerint a játék non-lineáris lesz, és három karaktert irányíthatunk benne, a szerencsétlenül járt nemes lányát, Aliena-t, a művészlelkű építész Jacket, valamint az építkezés iránt eltökélt szerzetest, Fülöpöt. A program három könyvre lesz osztva, mindegyik 7 fejezetből fog állni. Az augusztusi első könyv megvételéhez jár egy szezonbérlet is a később érkező folytatásokhoz, melyekről az idei Gamescom alkalmával fognak részletesebben beszámolni.

Matt Kempke és Kevin Mentz (mindketten szerzői és játéktervezői feladatokat látnak el a fejlesztés alatt) szerint ez a stúdió eddigi legnagyobb projektje, a szétbontott alapanyagot úgy rakták össze egyedi élménnyé, hogy a történet alapjainak érintetlenül hagyása mellett is nagy szabadságot biztosíthassanak a játékosok számára. A legfontosabb jelenetek tehát megmaradnak, döntéseinkkel viszont sok fontos eseményt, és a karakterek sorsát az eredeti történettől eltérően is alakíthatjuk akár.

A játékhoz több mint 200 kézzel festett háttér készült, amelyek remek érzékkel adják vissza a kor hangulatát, a zenét pedig a Cseh Filharmonikus Zenekar biztosítja.

A Pillars of the Earth-játék tehát valamikor augusztusban fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?