A Mass Effect 1-2 animátora kiállt az Andromeda mellett


Az elmúlt napok a Mass Effect: Andromeda jól dokumentált és szigorúan kritizált animációiról szóltak. Ezúttal Jonathan Cooper animátor nyilatkozott a témában, aki a Mass Effect első és második részének fejlesztésén dolgozott még annak idején, jelenleg pedig a Naughty Dog csapatát erősíti, és az Uncharted játékokon munkálkodik.

Cooper a Twitteren magyarázta el, hogy „egy RPG animálása hatalmas nagy munka, teljesen más kategória, mint például egy Uncharted típusú játék esetében, ezért az összehasonlítás nem túl igazságos.” Elmondása szerint egy lineáris játék esetében a karakter minden mozzanata komoly kontroll alatt történik.

„A lényeges különbség, hogy egy RPG nagyságrendekkel több opciót kínál tartalom szempontjából, ami a játékos döntéseit és a történet különböző szálait illeti. Az egész egy minőség/mennyiségi kérdés.”

Cooper elmondta, hogy egy Andromeda méretű RPG esetében a designerek (és nem az animátorok) sokszor előre legyártott szekvenciákkal dolgoznak, akárcsak a DJ-k teszik azt a zenei mintákkal. A párbeszédek egyes opcióival ezért fontosság és népszerűség tekintetében foglalkoznak, a leggyengébb minőségű képsorokhoz gyakran nem is érnek hozzá a fejlesztők, csupán egy algoritmusra bízzák a dolgokat.

Az animátor ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az Andromeda esetében az alap algoritmusok minősége alacsonyabb lett, szerinte a BioWare fejlesztői alábecsülték az előttük álló feladatot, és nem foglalkoztak minden egyes mondattal a párbeszédeknél.

A közönség reakciója Cooper szerint súlyosabbnak tűnik, hiszen a „YouTube és a Megosztás gomb” korában élünk, amikor „a legrosszabb hír terjed a legszélesebb körben.”

A Mass Effect: Andromeda tegnap Európában is megjelent PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on, a játékról hamarosan mi is megmondjuk a magunkét. Addig is itt olvashattok a sorozatra ható sci-fi alkotásokról, itt pedig találtok 7 megszívlelendő jó tanácsot, mielőtt elkezdtek játszani a legújabb résszel.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?