A Microsoft is beszámolt a pénzügyi eredményeiről


A Microsoft folytatja a sort, és megannyi cég után ők is beszámoltak a pénzügyi eredményeikről, legalábbis ami a március végével lezárult harmadik negyedévet illeti. Ám ahogy azt már tőlük megszokhattuk, ezúttal sem árultak el túl sok részletet.

Az Xbox szoftverek eladásai hét százalékkal nőttek a tavaly ilyenkor mértekhez képest, ami összességében négy százalékos növekedést eredményezett a teljes játékszektor bevételei szempontjából. A Microsoft jó ideje lakat alatt őrzi az Xbox One készülékek eladási számait, ezért aztán nem is várhattuk el, hogy most okosabbak legyünk.

Az egyetlen dolog, amit hajlandóak voltak elárulni az volt, hogy az Xbox Live havi szinten mért aktív felhasználóinak száma 13 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

A cég teljes bevételei 22,1 milliárd dollárra rúgnak, ami nyolc százalékkal több, mint a tavalyi idevágó adatok, ez a szám pedig a Scorpio megjelenésével várhatóan még tovább nő majd jövő ilyenkorra.

A Microsoft mellett az elmúlt napokban a Capcom, a Nintendo és a Sony is bepillantást engedett a mocskos anyagiakba, igaz, ők lényegesen bőbeszédűbbek voltak.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?