A Microsoft odaszúrt még egyet a PS4 Prónak


A PlayStation 4 Pro kapcsán egyelőre megoszlanak a vélemények, sokan még nem tudják eldönteni, hogy vajon váltsanak-e a nagyobb tudású PS4 masinára. A döntést nem könnyíti meg, hogy kiderült, a játékokat sok esetben nem teljesen a hirdetett 4K felbontásban futtatja a masina, hanem felskálázza egy alacsonyabb értékről, amit például a Horizon: Zero Down alkotói nem is tagadtak. Állításuk szerint ugyanis az emberi szem számára érzékelhetetlen különbségekről beszélünk. Később Andrew House, a Sony Interactive Entertainment elnöke is megerősítette, hogy az általa eddig látott PS4 Pro támogatással bíró játékok legtöbbjét alacsonyabb felbontásról skálázza fel 3840 x 2160 képpontra a gép.

A Microsoft Studios ügyvezető igazgatója, Shannon Loftis persze a USA Today-nek adott interjújában nem hagyta ki a ziccert, hogy odabökjön ez ügyben a riválisnak. Loftis ugyanis újra felhívta rá a figyelmet, hogy a jövő év végén érkező Xbox Scorpio nem skálázgat, hanem natív módon támogatja a 4K felbontást.

„Biztosíthatjuk a játékosokat, hogy minden programunk, ami a Scorpio premierjét követően jelenik meg valódi 4K felbontásban fut majd a gépen.” – szögezte le Loftis. A dolog nem elképzelhetetlen, már csak ezért sem, mert a Microsoft prémium gépnek szánja az egyelőre Scorpio kódnéven futó eszközt, így valószínűleg nemcsak a teljesítménye, hanem az ára is jóval magasabb lesz a PS4 Pro konzolhoz képest, bár erről egyelőre nem szolgált pontos információkkal a cég.

Persze nagy kérdés, hogy nem késői-e a Scorpio megjelenése, hiszen a PS4 Pro már idén novemberben a boltok polcaira kerül, és hiába a szakértők szerint körülbelül 40%-kal nagyobb teljesítmény, addigra a Sony magához csábítja a 4K-ra (vagy a körüli felbontásra éhes) játékosközönséget.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?