A Microsoft szeretné 600 dollár alatt tartani a Scorpio árát?


A Microsoft lépten-nyomon hangoztatja, hogy a 2017-es esztendő ünnepi szezonjára bejelentett Xbox Scorpio elképesztő masina lesz, könnyedén felülmúlja teljesítményben a PS4 Pro masinát és natív 4K felbontásban futtatja majd a cég játékait.

Igaz, ehhez egy 4K televízió is elkél majd, és azt sem felejtik el megemlíteni a redmondiak, hogy egy prémium kategóriás gépről van szó, amit úgy is fordíthatnánk egyszerűbben, hogy egy piszok magas áron kerül majd forgalomba a konzol. Phil Spencer, az Xbox divízió vezetője WinBeta nevű oldalnak adott interjújában igyekezett megnyugtatni a rajongókat ez ügyben, állítása szerint ugyanis a Scorpio nem olyan árcímkével kerül a boltok polcaira, amilyet eddig ne láttunk volna már a játékkonzolok történetében.

Nyilván ez semmi konkrétumot nem jelent, de úgy tűnik, hogy a Microsoft talán nem megy a 600 dolláros árkategória fölé: ennyibe került ugyanis a PS3 a 2007-es premierje idején, amivel rögvest a legdrágább tömeggyártásra szánt konzollá avanzsált.

„Az Xbox One S-t és a Project Scorpiót párhuzamba állítva terveztük. A Scorpio teljesítményét és árát az Xbox One S-éhez viszonyítva terveztük meg. Ezzel egy árfolyamatosságot teremtünk, ami nagyon fontos, mert nem lesz a konzolok árcédulája között szakadéknyi különbség, így a vásárlók sem két egymástól teljesen távol álló gépként tekintenek majd rájuk.” – magyarázta Spencer.

Reméljük ez nem a szokásos marketinges szöveg, és a Scorpio tényleg elfogadható áron kerül a boltok polcaira 2017-ben. Ami tekintve, hogy a PS4 Pro már idén novembertől kapható, a Nintendo NX pedig jövő márciusban debütál, bizony elkél majd a jó eladásokhoz.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?