A népszerűség nem egyenlő a minőségi tartalommal


Jól mutatja hazánkban azt a kulturális mély mételyt,amit folyamatosan szajkózok, hogy egy olyan csatorna melynek összesen 3 darab igénytelen videója van, maga mögé tud utasítani, olyan neves csatornákat Youtubeon mint a dumaragú,vagy a Hollywood hírügynökség.
Nevezetesen Cseh Csaba csatornájáról beszélek(Cseh Csaba csatornája)aki olyan mérhetetlenül alacsony színvonalú,magát degradáló tartalommal tartja fenn nézettségét, mely iskola példája az egyszerűségnek és az emberi hülyeségnek,igénytelenségnek.
Nyilvánvalóan az illető 3 videóját humornak szánta,azonban ez számomra ugyanolyan igénytelenek tűnik,mint Herby némely paródiái.
Ilyenkor mindig eszembe jut és magamban kontrasztba is állítom a Zoly által fel emlegetett mondatott:
„Az Other World Magyarország legnagyobb médiuma”
Furcsa, hogy „Az Other World Magyarország legnagyobb médium”-át megtudta előzni egy olyan igénytelen csatorna mely mindösszesen 3 videót publikált.
Persze, azt be kell látnunk hogy az OW-mérföldekkel jobb tartalmakat csinál, ezzel pusztán azt akartam szemléltetni, hogy a népszerűség nem feltétlen egyenlő a minőségi produktummal.
Ebből a számstatisztikából, arra a szomorú tényre lehet következtetni, hogy az igénytelen alkotásokra nagyobb az igény, mint a ténylegesen értéknek számító tartalomra.
Nem mondom, hogy mi minőséget alkotunk,de ha lemennék a béka segge alá(ami nem fog megtörténni) ugyanennyit össze tudnánk gyűjteni,csak a nagy része azért iratkozna fel hogy dislikeoljon minket,erre pedig nincsen szükség.
Nem értem a mai világot és már-már gyermek szemmel rá csodálkozva kérdezem magamtól és persze tőletek is miért van erre igény?
És tényleg az ilyen szemét tartalmak miatt siklanak el az igényes alkotások,melyek alapjaiban meg tudnák rengetni kultúránkat pozitív irányba?
Hogy előzhet meg egy 3 igénytelen videót publikáló csatorna, olyan már-már művészien meg konstruált sorozatokat mint a dumaragú?
Várom a válaszotokat,mert ez nagyon érdekelne!


Vélemény, hozzászólás?