A Nioh második demója mától tölthető le PS4-en


Ríviai Geralt sikkes szamurájdresszt ölt, és tiszteletét teszi egy olyan programban, amelyhez képest a Dark Souls már-már sétaszimulátor. Persze nyilván túlzok, és a Nioh Geraltra (ősz)hajazó főhőse nem maga a Fehér Farkas személyesen, csak az illendőnél kicsit jobban hasonlít rá (egy William Adams nevű fiktív angol szamurájt alakítunk). Ahogy a mechanika sem tagadhatja a Soulsborne felmenőket, még ha a játékos elhalálozási hajlandóságát ahhoz képest is sikerült feljebb csavarni.

A szoftverhez kidobott alfa demó mindenesetre azokban a korokban is kiadós lakoma lett volna, amikor játékdemó szinte minden komolyabb megjelenés mellé dukált. Ezt egyrészt a méretével érte el, másrészt azzal, hogy teljesítése esetén megnyitotta a Mark of the Conqueror nevű felszereléscsomag DLC-t is a végleges játékban (és nem csak abban, de erről majd később).

Bánkódni szerencsére annak sincs oka, aki ilyen-olyan okból lemaradt e változatról, mert most itt a bétaverzió, ahol minden jobb és szebb lett. Ennek végigvitele pedig a Mark of the Conqueror mellett a Mark of the Strong DLC-t is aktiválja. A határidő szeptember 6., addig lehet elszöszmötölni.

Hát te mit kompenzálsz ezzel a puskával, William?

Mi van azokkal, akik már végigjátszották az alfát? A fejlesztő Team Ninja rájuk is gondolt: egyrészről a már megszerzett Mark of the Conqueror tartalma letölthető a bétához, csak új játékot kell hozzá indítani. Másrészt kapunk két új helyszínt, melyekből az egyik a „Dojo”, ahol tréningezhetünk kicsit a brutális összecsapásokra, valamint néhány új eszközzel is bővül a fegyverarzenál.

Amúgy jelenlegi állapot szerint a két DLC-hez csak ennek a demónak a teljesítésével lehet hozzájutni, és mint írtuk, szeptember 6. után már ez sem működik – szóval hajrá! A végigjátszás, vagy akár csak a kipróbálás után egy angol nyelvű felmérés kitöltését is kéri a kiadó. A demót tehát itt töltheted le.

A Nioh elvileg még idén megjelenik PS4-re, de mivel nincs pontos megjelenési dátuma, egy halasztást elképzelhetőnek tartunk. (No meg azt is, hogy az idei dátumot a Tokyo Game Show-n jelentik be.)

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?