A Pokémon GO fejlesztői új projekteken dolgoznak


A Niantic szeretné más franchise-okhoz is felhasználni technológiáját.

A Pokémon GO elképesztő sikerét elnézve nem fogunk annyira meglepődni, ha hasonló játékok lepik majd el az alkalmazás boltokat. Most a Niantic igazgatója John Hanke mesélt jövőbeli terveikről.

A srácok első projektje az Ingress volt, az ahhoz felépített adatbázist használták fel a Pokémon GO fejlesztéséhez is, és a stúdió szerint más játékokkal is könnyedén működne a dolog.

„Mindig is az volt a tervünk, hogy egy platformot építsünk fel a játékunk alá, amit több játékhoz is használhatunk majd. Esetleg nem játék típusú alkalmazásokhoz, amiknek a lényege ugyanúgy a mozgás, felfedezés és közösségi interakció.”

A Niantic platformja most a fő fókusza a csapatnak, és a jövőben is több játékot szeretnének építeni rá. Hanke elmondása szerint már „több projekt is a korai fázisban van” és több Pokémon GO-hoz hasonló játékra számíthatunk a jövőben.

Persze Hanke kiemelte, hogy nem feledkeztek meg a Pokémon GO-ról sem, és terveznek néhány egyedi, innovatív lehetőséget is a programba a közeli és távoli jövőben. Reméljük, hogy ez így is lesz.


Vélemény, hozzászólás?