A PS4-es Birthdays meglepő játék lesz


A Harvest Moon-széria mostanában elég fura helyzetben van (például már Story of Seasons néven fut), mindenesetre néhány PSP-s epizódot leszámítva 2001 óta nem találkozhattunk e játékokkal a Sony konzoljain. Ez a szomorú helyzet mostanság vélhetően nem is fog változni, ám csüggedésre semmi ok, Yasuhiro Wada, a sorozat készítője egy szokatlan ízű, istenszimulátorral egy Minecraft-szerűséget fejleszt PlayStation 4-re, ami körülbelül úgy néz ki, mintha a klasszikus Doshin the Giant került volna át egy szögletesebb világba, amit nem telepesek, hanem dinók laknak.

A sajtóanyag szerint hegyeket emelhetünk, és ezzel párhuzamosan természetesen völgyeink is lesznek. Illetve süllyeszthetünk is a talajszinten, hogy vízgyűjtő területeket hozzunk létre. Telik-múlik az idők, és a kezeink által isteni bölcsességgel formált tájon a vidék sajátosságaihoz alkalmazkodó élőlények jelennek meg. Egyszóval még stratégiai játéknak is nehezen tudjuk hívni, afféle evolúció-szimulátor vagy flóra-fauna modellkészlet lesz.

Ha meg vagyunk elégedve a munkánk gyümölcsével, akkor nem kell megpihennünk a hetedik napon, hanem pazar képeket oszthatunk meg a többi istennel a share gomb megnyomásával. Hadd irigykedjenek!

Megjelenés kizárólag PS4-en, Japánban már januárban, nálunk valamivel később.


Vélemény, hozzászólás?