A Psychonauts 2 is megjelenhet Nintendo Switchre


A Psychonauts 2 készítői elmondásuk szerint nem zárkóznak el tőle, hogy a Nintendo hamarosan megjelenő gépére hozzák Raz kalandjainak folytatását, de a port sorsáról még nem döntött a csapat.

Ugyan a Nintendo büszkén hirdeti, hány különböző stúdió és kiadó fejleszt a nemsokára debütáló Switchre, a Wii U bukása óta tökéletesen tudjuk, hogy a konzol sikere a hosszútávú külső támogatáson is múlik. Egyelőre pedig úgy tűnik, sok csapat érdeklődik a platform iránt.

Miután nemrég a Rocket League alkotói nyilatkoztak kifejezetten optimistán egy esetleges port kapcsán, hasonlóan tett a jelenleg a Psychonauts 2-n dolgozó Double Fine is. Tim Scahfer stúdiója is egy rajongói kérdésre reagált, amikor azt írták a Switch-változatokról, hogy

“Nagyon is lehetséges a Psychonauts 2 esetében, úgy gondolom, minél több platformot szeretnénk vele megcélozni.”

Viszont mivel az eredeti kérdés a csapat különböző felújított játékaira is vonatkozott, a válasz azt is sejteti, hogy ezek a címek nem érkeznek Switchre. Később egyébként a Double Fine Twitter-fiókjára egy pontosítás is kikerült, miszerint még nincsenek konkrét tervek a Psychonauts Switch-változatának elkészítésére, de később nem kizárt, hogy egy port elkészítése mellett teszik le a voksukat. Raz kalandjainak megjelenése egyelőre csak PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en biztos, valamikor 2018-ban, a többi platformmal pedig megeshet, hogy csak ezt követően (de legalábbis a megjelenéshez közelítve) foglalkozik majd a csapat.

Ti egyébként szívesen játszanátok multiplatform játékokat útközben a Switch segítségével?


Vélemény, hozzászólás?