A Sony a mobilpiacot veszi célkeresztbe


A Sony a Pokémon GO sikerét látva agresszíven célozza meg a mobilpiacot – derül ki Kaz Hirai, a Sony ügyvezető igazgatója szavaiból.

„Agresszíven szeretnénk betörni a mobiljátékok piacára” – mondta el Hirai a Financial Times-nak. „Konzol központú vállalatból a mobilpiacra is fókuszálóvá válunk, és ez hatalmas váltást jelent.”

Amikor az új stratégia miértjeiről kérdezték, Hirai nem köntörfalazott. „A Pokémon GO mindent megváltoztatott” – magyarázta. „Nagyon felkeltette az érdeklődésemet a tény, hogy a játékban még arra is megvan a potenciál, hogy a játékosok mozgási szokásait a szó szoros értelmében megváltoztassa. Ez egy innovatív ötlet, amely felkavarta a videojáték-ipar állóvizét.”

A Sony kifejezetten mobileszközökre fókuszáló fejlesztőjéről, a ForwardWorksről korábban már hallhattunk, ám az újdonság, hogy a cikk szerint Hirai AR, azaz kiterjesztett valóság funkcionalitással szeretné felszerelni a Sony mobilos címeit.

A cikkből az is kiderül, hogy a ForwardWorks „számos, korábban PlayStation-exkluzív IP AR-re való átdolgozását tervezi” – de hogy pontosan melyekét, arról egyelőre nem esett szó.

A ForwardWorks, amely első körben az ázsiai piacra fókuszál majd, egyelőre egy játékot sem készített el, sőt, még csak bejelentésről sem hallhattunk – épp ezért a nyilatkozat időzítését figyelembe véve valószínű, hogy a szeptember 13-án induló Tokyo Game Show-n bemutatják majd az új divízió szárnyai alól kikerülő első játékokat. Ha így lesz, természetesen beszámolunk róluk.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?