A Sony az engedélyem nélkül vásárolt


Ma olyan egy óra környékén, kaptam egy smst a bankomtól, hogy a Sony fogta magát és automatikusan hozzá linkelte a paypal fiókomat a ps network hálózatához, és a pay pal segítségével megújította a play station plus előfizetésemet a meg kérdezésem nélkül.

Az egy dolog, hogy ez persze részben az én hibám is, mert nem állítottam le az automatikus play station plus megújítást, ami nem mellesleg, el van dugva egy al-al menü pontban, de az a furcsa ebben, hogy még semmilyen fizetési módot nem adtam hozzá a play stationömhöz, jó okkal.

Az volt a tervem, hogy miután le jár a play station plus próba időszak, játszom a játékokkal amik meg vannak azt mindenki boldog.

Eszem ágába nem jutott megújítani, főleg most hogy nincs munkám.

Hogy veszi a bátorságot egy vállalat, hogy a meg kérdezésem nélkül akár egy forintot is le vesz a számlámról, beállít egy fizetési módot, amit én nem tettem meg?

Eddig is húztam a számat hogy a psstoreból bármit is vásároljak, de ezek után 2x is meg gondolom.

Ilyen alapon amint belinkelem a bankkártyám instant le tud venni pénzt róla.

Kösz Sony, el vetted a kedvem hogy tőletek vegyek bármilyen játékot, szolgáltatást.

És persze nekem is a felelősségem lett volna hogy utána nézzek be van e állítva valami megújítás, de könyörgöm automatikusan pay pal fiókot linkelnek?

Mit tehetnek még meg?

A szüleim az internetes vásárlás ellen vannak, és azt hiszem sokan vannak így ezzel, pedig relatív kényelmes és egyszerű módja a fizetésnek, de így pontosan az ellenkezőjét érik el a cégek.

Üzletileg talán jó döntésnek tűnhet automatikusan beállítani hogy pénzt vegyünk le az ügyfél számlájáról, és folyjon a pénz a mony csapból, de lehet hogy a vásárlók nem feltétlenül várnák ezt egy ingyenes szolgáltatás lejártakor.

6jZmVW0

A Google csinálta jól, mikor ki lehetett próbálni a cloud szolgáltatást, 14 napig, ott is meg kellett adnod a fizetési adataid de garantálták, hogy nem vesznek le pénzt a számládról a próba időszak lejártakor, és a megújításról neked kell dönteni, nem a Googlenek.

Azt hiszem mostanában elértünk egy szintet, amikor is a multik azt tehetnek a kisemberrel amit akarnak, nem hagynak dönteni.

Of couse van lehetőséged cancelelni a szolgáltatást, valahol mélyen el dugva a menüben, de arról nem kérdezz meg, hogy ha ki akarod próbálni a szolgáltatást, akarod e hogy a végén megújuljon vagy nem, hanem mindezt automatikusan teszi, a te pénzed kárára.

Világos nincs ingyen ebéd, ha nem fizetek ne legyen szolgáltatás, ez a legkorrektebb, ez így viszont ebben a formában pofátlanság.


Vélemény, hozzászólás?