A Sony betiltotta a Skyrim és Fallout 4 modokat


A Bethesda szomorúan adta a rajongók tudtára, hogy PlayStation 4-en nem piszkálhatják meg sem a Skyrim, sem a Fallout 4 kódját.

A Bethesda játékokban központi szerepe van a modolásnak. Ezért raktak bele néhányan több ezer órát a Skyrimbe, és ezért játszák még mindig rengetegen a Fallout 4-et. A Bethesda tervei szerint a modolás nemcsak a PC-sek kiváltsága lett volna, azonban a legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, nem ilyen rózsás a helyzet.


Az Xbox One-os játékosok már jó ideje modolgatják a Fallout 4-et, és az októberben megjelenő Skyrim remaster is támogatja majd a rajongói változtatásokat, a PlayStation 4-es rajongók azonban kimaradnak a buliból. A Bethesda nyilatkozatából kiderül, hogy az egész dolog hátterében a Sony áll:

Több hónapnyi egyezkedés után sajnos kiderült, hogy bár mi rég készen állunk arra, hogy támogassuk a PS4-es modokat, a Sony nem támogatja, hogy a rendszer úgy működjön ahogy megálmodtuk, vagyis hogy a játékosok bármit megtegyenek a Fallout 4 és a Skyrim Special Edition játékokban.

Hozzátok hasonlóan mi is csalódottak vagyunk a Sony döntése miatt, hiszen nem kevés időt és energiát fektettünk ebbe a projektbe, és a rajongók régóta várják már, hogy elrajtoljon a mod-támogatás. Reméljük, hogy sikerül majd módot találni arra, hogy a PlayStationös közösség is kipróbálhassa a modokat, addig azonban a Sony döntése értelmében erre nincs lehetőség.

A Sony egyelőre nem kommentálta az esetet.


Vélemény, hozzászólás?