A Sony elnöke szerint a No Man's Sky marketing stratégiájával volt a baj


Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke elmondta, hogy bár a maga részéről élvezte a No Man’s Skyjal való játékot, megérti, hogy a japán jétékosok egy része miért érzi magát becsapva – ennek az oka szerinte a Hello Games PR stratégiájában keresendő.

„Megértem a kritikák egy részét, amelyekkel leginkább Sean Murrayt illetik”, mondta el Yoshida a Eurogamernek. „A szavai alapján úgy tűnhetett, hogy jóval több játékelemet ígért, mint amit a játék a megjelenés napján tartalmazott.”

„Nem volt jó a marketingstratégiája, mivel nem segített neki marketingszakember, annak ellenére sem, hogy végtére is egy független fejlesztő.”

Murraynak számtalanszor felrótták már, hogy többször is említette a játék (nem létező) többjátékos módját, és amikor kiderült, hogy az hiányzik, számos játékos követelte vissza a pénzét a szolgáltatótól, ahonnan a játékot letöltötte (közülük sokan pedig vissza is kapták).

Yoshida szavai abból a szempontból egész biztosan érdekesek, hogy a Sony a megjelenés bőszen vitte hírét a játéknak, ráadásul a fizikai példányok kiadója és terjesztője egy személyben (a digitális PC-s és PS4-es verziókat a Hello Games adta ki), ez alapján pedig felmerülhet a kérdés, hogy a vállalat miért is nem intézkedett a már említett marketingszakemberrel kapcsolatban.

Yoshida azt is elmondta, hogy kedveli a játékot, és izgatottan várja annak további fejlődését: „Sean Murray tovább szeretné fejleszteni a No Man’s Skyt – alig várom, hogy folytathassam az új játékelemekkel bővülő kalandot.”

Szegény Seannak senki nem segített

Murray korábban olyan közelgő újdonságokról beszélt, mint új típusú árhajók, illetve bázisépítés, de az eddig megjelent frissítések szinte kizárólag a hibák foltozgatására koncentráltak.

Yoshida arról is beszélt, hogy a negatív visszajelzések hogyan hatottak a Sonyra és a PS4-ről alkotott képre: „Ami azt illeti, nagyon boldog vagyok a játékkal, amelynek egészen elképesztenek az eladásai, úgyhogy nem én vagyok a megfelelő ember annak elbírálására, hogy ártott-e a játék a PlayStation brand imidzsének. A magam részéről azt gondolom, hogy nem így történt. Sokkal inkább büszke vagyok rá, hogy a rajongók PC mellett PlayStation 4-en is játszhatnak a No Man’s Skyjal.”

A játékról írt tesztünket itt olvashatjátok el.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?