A Sony hamarosan bejelentheti a PlayStation alapú mobilcímeit


Az ember azt hinné, hogy a Pokémon GO zajos sikere után a kortárs videojáték piac kulcsfigurái egymás bokáját letaposva rongyolnak el mobilra fejleszteni. Ehhez képest sehol egy kiterjesztett valóságú futóverseny Master Chieffel, és Kratosszal kart karba öltve sem keresgélhetünk antik isteneket a Parlament előtt.

Pedig a Pokémon GO nem csak a gazdaságot pörgette fel, hanem kiderült, hogy akár az életünket is megmentheti. A nagyobb hardvergyártók és franchise tulajdonosok tunyaságára tehát nincsen semmi mentség. Most azonban úgy tűnik, hogy a dolgok nem olyan egyszerűek, mint amilyennek látszanak. Elképzelhető, hogy a Sony az egyik kezével simán a fejünkre húzza a VR szemüveget, miközben a másikkal már a telefonunk irányába kotorászik.

Egy ideje, egész pontosan idén március óta már tudjuk, hogy a Sony a mobilpiac felé terjeszkedne a telefonos fejlesztések céljából éltre hívott ForwardWorks segítségével. A Nikkei cikke szerint viszont a fejlesztés alatt álló címek leleplezésére még az idén sor kerülhet. A cikk emlékeztet arra, hogy a Sony márciusi közleménye szerint népszerű PlayStation franchise-okat dobnának át a telefonokra. Jelen állás szerint egyébként ezek az applikációk csak Japánban és bizonyos ázsiai országokban jelennének meg, de mivel ezek az okostelefonra és tabletre bejelentett játékok valamilyen módon kötődnének a „konzolos élményekhez”, ezért a világszintű megjelenés egyáltalán nem zárható ki.

Ti mit szóltok a hírhez? Melyik a Sony tulajdonában lévő franchise mobilos változatával játszanátok szívesen?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?