A Sony reménykedik benne, hogy a No Man's Sky egyszer beteljesítheti ígéreteit


18 trillió felfedezhető égitest, és megannyi beteljesítetlen ígéret: nagyjából így foglalhatjuk össze az idei év egyik leginkább várt, majd óriási csalódást okozó programját, a No Man’s Sky-t. Ezt nemcsak a játékosok gondolják így (a Steamen az egyik legrosszabb értékeléssel „büszkélkedhet” a Hello Games alkotása), hanem a brit reklámszövetség is, amely vizsgálatot indított a játék félrevezető reklámkampánya miatt. A játék promóciós kampányába és kiadói feladataiba besegítő Sony Interactive Entertainment vezetője, Shawn Layden azonban továbbra is bízik abban, hogy a No Man’s Sky egyszer azzá a programmá válhat, aminek a Hello Games csapata megálmodta.

A Sony elnöke, Shuhei Yoshida egyszer már pártját fogta Sean Murraynek és csapatának, mondván nem volt túlságosan jól felépítve a No Man’s Sky marketingstratégiája, és emiatt érhetett sokakat csalódás. Layden ennél egy kicsit árnyaltabban fogalmazott a Live with YouTube Gamingnek adott interjújában, elismerve, hogy a program megjelenésekor nem azt kapták a játékosok, amit ígértek nekik.

“Sean Murraynek és csapatának egy fantasztikus elképzelése volt arról, hogy mit szeretnének megalkotni. Valami olyasmit, amit még senki nem csinált előtte. A Hello Games egy kis csapat, hatalmas ambícióval. Még mindig dolgoznak a játékon, folyamatosan frissítik. Azon munkálkodnak, hogy minél inkább közelítsék a játékot az elképzeléseikhez. És talán idővel be is teljesedhet ezen tervük, és a No Man’s Sky az lehet, aminek szánták eredetileg.” – mondta Layden.

Szép gondolat ez a szakembertől, de talán ildomosabb lett volna a megjelenés előtt eleget tenni az ígéreteknek, vagy netalán kevesebbet ígérni. Mindenesetre az becsülendő, hogy a Sony megszólal a No Man’s Sky kapcsán, ha már a Hello Games és Sean Murray hónapok óta nem teszi. Ugyanakkor, hogy nagy ritkásan megjelenő, és főként hibákat javító patch-csekkel miként válhatna a No Man’s Sky a világűr felfedezésének izgalmas kalandjává, az minimum kérdéses.

A No Man’s Sky-ról írt tesztünket itt olvashatjátok el.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?