A Sonynál komolyan gondolják, hogy a Virsliparti Oscar-esélyes


Azért néha előfordul, hogy felnőtteknek szóló animációs filmnek is osztanak lapot az Oscar-gálán. Nem kell olyan messzire, elég csupán a tavalyi évre visszatekinteni, ahol a szintén „R” besorolást kapó Anomalisa versenyzett az aranyszoborért, amit végül sajnos nem sikerült megszereznie. Persze a Virsliparti és az Anomalisa között stílusban is van némi különbség, így talán a legkézenfekvőbb példa a legjobb eredeti betétdal Oscar-díjára jelölt South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan.

Utóbbi apró sikere azt mutatja, hogy igenis van esélye a polkorrektség-mentes poénokkal operáló animációs filmeknek is az Oscar-gálán, és ettől a Sony elnöke, Tom Rothman is teljesen belelkesedett:

„Az Akadémia tagjai sokkal okosabbak és haladóbb gondolkodásúak, mint ahogyan azt az emberek hiszik. Szeretnék elismerni a merész, eredeti, kockázatos filmeket, márpedig a Virsliparti pont ilyen. Hozzáteszem: eléggé felforgató élmény, de az biztos, hogy egyben übermenő is.”

Oscar-matéria

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Sonynál a legjobb animációs film és a legjobb eredeti betétdal (The Great Beyond) kategóriában terveznek kampányolni a Virsliparti mellett. Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen az ellenfelek között olyan filmek találhatóak, mint a favorit Szenilla nyomában, A kis kedvencek titkos élete vagy a Gólyák, tűnjön utóbbi bármennyire furcsa választásnak is.

2017. január 24-én kiderül, hogy sikerrel jártak-e a Sonynál a kampánnyal, ekkor jelentik be ugyanis az év Oscar-jelölt alkotásait.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?