A Steam is támogatni fogja a DualShock 4-et


Hamarosan teljes körű támogatást kap a PlayStation 4 kontrollere a Steam rendszerében.

A Valve jelenleg teljesen rá van pörögve a VR témára, és ebben a pillanatban is a HTC Vive legújabb kontrollerén munkálkodnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Steamet és a hagyományos perifériákat hanyagolnák, hiszen a platform hamarosan egy népszerű kontrollerhez fog támogatást kapni.

A cég a Steam Dev Days-en jelentette be, hogy a Steam hamarosan hivatalosan támogatni fogja a PlayStation 4 gyári kontrollerét, a DualShock 4-et. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy amikor a játékosok csatlakoztatnak egy DS4-et a számtógépükhöz, akkor ugyanazokat a beállítási lehetőségeket használhatják majd ki, amiket egy Steam Controller esetében is.

Jeff Bellinhausen, a Valve mérnöke szerint nem ez lesz az utolsó kontroller, ami ilyen bánásmódban részesül majd, ugyanis hasonló támogatást szeretnének majd nyújtani még további kontrollerekhez is a jövőben. Elmondása szerint azért kezdtek a DualShock 4-gyel, mert a Steam Controllerhez hasonlóan rendelkezik touch paddal és giroszkóppal is. Sajnos azt nem árulták el, hogy hivatalosan mikor érkezik a Steamhez a frissítés, de remélhetőleg hamarosan kiderül.

Ti mit gondoltok? Milyen kontrollerrel játszotok PC-n?


Vélemény, hozzászólás?