A Take Two nem híve az évente érkező folytatásoknak


A befektetők előtt beszélt a Take-Two a saját üzleti stratégiájukról, és hogy mik a terveik a jövőre nézve.

A Take-Two igazgatója, Strauss Zelnik beszélt a cég nevében a befektetők előtt a legutóbbi MKM partneri eseménye. A mondandójuk lényege az volt, hogy miért nem szeretnék évente termelni a sorozataik új epizódjait.

„Azt hiszem, hogy elméletileg, matematikailag valóban jobban járnának, ha évente adnánk ki a sorozatainkat. De vajon mit okozna ez? Meg kellene kétszerezni a fejlesztőcsapatainkat. Megkérdőjelezné a minőséget. És a legfontosabb, hogy a vásárlók megunnák a sorozatokat.” – mondta Zelnik.

„Az egyik legjobb dolog a Take-Two franchisezokban, hogy maradandóak. A közösség szereti őket. A versenytársaink kiégetik a címeiket az évenkénti kiadással, ami azt jelenti, hogy újat kell felépíteniük, és az iszonyatos feladat.” – tette hozzé.

Zelnick kiemelte, hogy a Rockstar Games és a 2K Games címekkel együtt van 11 franchisezuk, ami már kitermelt 1-1 5 milliós eladást. Emellett van 54 játékuk, ami 2 millió felett teljesített.

A Take-Two most megpróbál eljutni arra a szintre, hogy legyen annyi franchise a pincében, amiből minden évben elő lehet húzni egy másikat. Így biztosítanának évi egy nagy kiadást, miközben megkímélik a vásárlókat a kiégéstől. Egyik évben kapnánk egy Red Dead Redemption epizódot, következőben egy GTA-t, utána egy Bioshock, és így tovább.

Valószínűleg ez lenne a legjobb megoldása annak, hogy a befektetők is jól járjanak, és a Take-Twonak se kelljen leadni a minőségből.


Vélemény, hozzászólás?