A tárhely váltás el marad, jó hosszú ideig….


Hogy miért?

El mesélek egy történetet.

Leszálltam a buszról, épp a THE SUNSET LIMITED-et néztem telefonon, ami nem mellesleg egy kiváló film.

Aztán egy pillanat alatt mögém furakodott egy csávó és kikapta a telefont a kezemből.

Nyomába eredtem, sajnos futásközben elestem több horzsolást szerezve magamnak ezzel, közben torkom szakadtából üvöltöttem, fogják meg tolvaj!

Senki nem eredt a nyomába, nem segített, pedig sokan voltak szemtanúi az esetnek, valaki kérdezte hogy mit lopott el, mindezt futás közben, de egyik sem akart segíteni, csak kíváncsiak voltak…

Egy nagyon kedves úriembert  sikerült útközben megtalálnom, mikor már láttam nem érem utol a tolvajt, ő és az abban a házban lakók rendkívül kedvesek voltak

Elkértem az úrtól a telefonját hogy tárcsázhassam a rendőrséget, mire fel vették a feljelentésem, meg kijött a járőr a tolvaj már 7 határon túl volt.

Az utcában van több kamera,  azonban kétlem hogy bármelyik is használható képet készített volna az esetről.

Közben egy tanú oda jött hogy ő látta az esetet, az ő vallomását is fel vették.

A telefonomban volt nyomkövető, illetve próbáltam vissza követni a telefon nyomát ezen a címen:

https://maps.google.com/locationhistory/b/0

Sajnos azonban, a nyomok 19:58 perckor vége szakadnak, most már csak reménykedhetek abban hogy, lesz olyan idióta, hogy bekapcsolja valamikor és akkor a térkép alapján rátalálhatok, bár ez korábban sem vált be.

Annyit tehetek hogy várok, és természetesen vehetek egy másik telefont, mert enélkül nem tudom végezni a munkám.

Magyarország olyan jól teljesít, hogy fényes nappal kirabolják az embert, a nyílt utcán, mindenki szeme láttára, és senki nem tesz semmit hogy segítse a sértette, tisztelet azon kevés kivételeknek, mint az az úr aki ide adta a telefonját, illetve a házban lakó idős hölgyet is megilleti a mély tisztelet amiért kihozta a laptopját, hogy meg próbáljam meghatározni a telefon helyzetét.

A rendőrök nagyon készségesek voltak, a kiérkezéskor az elkövető nyomába eredtek, azonban nem találták meg, illetve külön köszönöm azon rendőr segítségét, amelyik a telefonjával meg próbált belépni a myxperia honlapjára.

Ez mind nagyon szép és jó.

Csupán azon embereket nem értem, akik akkor nem segítettek, amikor még lett volna esély megcsípni a tolvajt!

Bárcsak vissza kaphatnám és nem kéne drága pénzen másikat vennem, kiszámoltam hogy 4,5 hónapon belül tudok másikat venni.

 

 

 


Vélemény, hozzászólás?