A Titanfall 2-höz annyira ingyenes minden, hogy olyat már rég láttunk


Emlékeztek még azokra az időkre, amikor bementünk a boltba, kifizettük a játékot és szőröstül-bőröstül a miénk volt? Nem létezett még szezonbérlet, csak bizonyos bolthálózatok előrendelőinek járó pályák, exkluzív karakterek és egyéb huncutságok. Ha pedig kapott a játék kiegészítőt, az az esetek többségében tényleg tartalmas csomag volt.

Az olcsó internet elterjedése ennek betett, első napos patchek, ilyen-olyan pénzért megnyitható extrák nélkül alig jön ki manapság nagy játék. Egyedül talán csak a Nintendo ad még ki a szó klasszikus értelmében vett teljes játékokat a nagyok közül, az utólagos támogatást mindenhol meg kell fizetni. És erre a szomorúan gyér listára talán most felvehetjük a Respawnt is.

A Titanfall 2 ugyanis megjelenik, megveszed és ennyi, mint az előbb részletezett, régi, szép időkben. Minden egyéb későbbi kiegészítő, legyen szó térképről vagy játékmódról ingyen jár majd. Mindez pedig vastag betűvel szedve áll a játék honlapján. A Respawn már korábban is ismertette a politikáját az ügyben, ekkor még arról volt szó, hogy a térképek és a játékmódok, illetve a játékmechanikát bármilyen módon befolyásoló csomagok mind ingyenesek lesznek, ugyanakkor a kozmetikai eszközökért, mint a titánokhoz használható extra skinek, kivégző animációk fizetnünk kell. Az újdonság, hogy a legújabb bejegyzés már nem említi a kozmetikai eszközöket sem (ez persze nem jelenti, hogy nem is lesznek ilyenek).

Ha tényleg ez a Respawn filozófiája, és komolyan gondolják majd a dolgot a későbbiekben is, az mindenképpen példaértékű, és akkor még a Titanfall 2-t kiadó EA is megérdemel egy kis elismerő biccentést, hogy rábólintott a dologra.

A Titanfall 2 október 28-án érkezik PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra. A játékról írt előzetesünket itt olvashatod el.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?