A ToeJam & Earl Nintendo Switch-re is jön


Az idei, Bostonban megtartott PAX East rendezvény alkalmával beszéltek bővebben a HumaNature fejlesztői készülő játékukról, a ToeJam & Earl: Back in the Groove-ról, amely a 25 éves franchise negyedik része lesz. Amellett, hogy a kalandjáték Nintendo Switch-en is tiszteletét teszi, sok részlet is kiderült róla.

A Back in the Groove egy szeretetteljes nosztalgiával megvalósított, bolondos és funky program, amely megkísérli visszaterelni a sorozatot az 1991-es eredetivel elindított útra, amelyről a későbbi részek kissé letértek. Ismét az izometrikus nézetű felfedezésé a főszerep, megint lesz nulladik pálya, és visszatér még a fürdőkádból bónusz életeket osztogató karakter is.

De persze újdonságok is bőven érkeznek. Kilenc játszható karakter lesz, kezdve ToeJam és Earl régi és új iterációitól Earl anyjáig. A pályákat ellepő bokrokban ajándékokat és pénzt lehet keresni, előbbieket egy bölcs répaember beazonosítja, egy szerelő pedig megjavítja. Visszatérnek a csörgő telefonfülkék, amelyek új pályarészletekhez vezetnek, lesznek fel-alá futkosó kisördögök és bokorból előugró mumusok is, a későbbi pályákon pedig többféle Earthling lesz fellelhető, mint eddig bármikor.

Az új rész jóval interaktívabb lesz elődeinél, a titkos ajtókon túl például számos minijátékot fogunk találni. Ezek egyike a Hyperfunk, amely lényege, hogy az akár a végtelenségig is eltartó kihívás során minél tovább próbáljunk bennmaradni a szobában, minél később rontjuk el, annál jobb ajándékokat kaphatunk. A Beat Battle pedig egy Guitar Hero-hoz hasonló kisjáték, ahol is egy Funkotronian elleni versenyben dől el, hogy ki tudja jobban leutánozni a másik által komponált dallamokat.

„Sok visszajelzés érkezett a játékosoktól a tavaly PAX West-en,” mondta Nathan Shorts, a projekt művészeti vezetője. „Az emberek azt szerették volna, hogy több befolyásuk legyen afelett, amit játszanak. Ezért hozzáadtuk a saját taktusok létrehozásának lehetőségét, amely tulajdonképpen újra előveszi a kis dzsemelős részt az első játékból. Azt akartuk, hogy az emberek újra átérezhessék azt, úgyhogy létrehozhatod a saját ütemedet és vissza is játszhatod.”

Kickstart the Jams: Talking ToeJam & Earl

Short elmondása szerint sok „saját kézzel-gyártott” titok lesz a játékban, a végén például feltűnik majd a Funkorton bolygó egy igen lehengerlő változata is. Ahogy az eredetiben, itt is véletlenszerű világok lesznek 25 pályán keresztül. Kezdőknek készül egy intró mód, valamint haladóknak egy nehéz játékmód is, utóbbiban „halálos Earthling-ek” is megjelennek, ez rendkívüli kihívásnak ígérkezik.

A ToeJam & Earl: Back in the Groove megjelenési dátummal még nem rendelkezik, de nem csak PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switch-en, de még Linux-os, Mac-es és Windows-os PC-ken is elérhető lesz.


Vélemény, hozzászólás?