A Witcher fejlesztői szeretnék, ha együtt gwentezhetne PS4-es és Xbox One-os


Szeptemberben debütál a CD Projekt RED új játéka, a Gwent: The Witcher Card Game, mely természetesen a Ríviai Geralt utolsó kalandjában megismert kártyajátékot kínálja önálló formában számos funkcióval és újdonsággal kibővítve. A stúdió azonban nem szeretné, ha a játékosok géptípusonként külön-külön vernék a virtuális blattot, ezért cross-platform támogatást terveznek a programhoz, így együtt játszhatnának a PS4-es, az Xbox One-os és a PC-s felhasználók.

Az ötlet nemes, és persze nem is megvalósíthatatlan, olyannyira nem, hogy a CD Projekt RED már csak arra vár, hogy zöld utat kapjon a projekt a Sonytól. A japán cég egyelőre még adós a válasszal, pedig nem a lengyel stúdió az egyetlen, akik hasonló kéréssel folyamodtak a Sonyhoz, hiszen a Rocket League-et készítő Psyonix csapata is megoldotta már technikailag a problémát, azonban a kiadó még nekik sem hagyta jóvá a megoldás bevezetését.

„Nagyon szurkoltunk, hogy a Rocket League kitapossa előttünk az utat.” – mondta Marcin Iwiński, a CD Projekt ügyvezető igazgatója. „Gwent: The Witcher Card Game hamarosan zárt béta tesztelés állapotába lép, és ahogyan azt a Microsoft már elmondta, a játék cross-play támogatása nem merül ki az Xbox One-ok és a PC-k közötti játék lehetőségének megteremtésében, egyéb konzolok is szóba jöhetnek. Arra is van technikai megoldásunk, hogy a PS4 becsatlakozhasson ebbe, és nagyon szeretnénk, ha már a zárt bétateszt indulásától ott lehetne a Sony konzolja is. Ehhez már csak a cég jóváhagyása szükséges.” – nyilatkozta a szakember.

Iwiński emellett ugyanazt elmondta, amit a Psyonix alelnöke, Jeremy Dunham korábban, vagyis arra biztatta a fejlesztőket, hogy alkotásaiknál törekedjenek megteremteni a teljes cross-platform támogatás lehetőségét, hiszen ez szolgálja leginkább a játékosok érdekeit. A szakember egyébként korábban már kifejtette, hogy szerinte miért jó ötlet a cross-play különböző hálózatok között. A Microsoft támogatja az elképzelést, most már csak az a kérdés, hogy a Sony miként dönt az ügyben.

Az egyjátékos kampánnyal is bíró Gwent: The Witcher Card Game valamikor szeptemberben jelenik meg, elsőként Xbox One gépeken és PC-n, majd később PS4 masinákon is.


Vélemény, hozzászólás?