Alien: Isolation 2 – szomorú híreink vannak a folytatás kapcsán


Itt az ideje, hogy helyre kerüljön az Alien: Isolation pletyka és spekuláció áradat.

Az Official PlayStation Magazine legutóbbi számában volt olvasható, hogy forrásuk szerint egy új Alien játék fejlesztése kezdődhet az Alien: Isolation csapatában. Na, ennyi elég is volt /r/Games lakóinak, hogy pezsgőt bontsanak, de korainak bizonyult az öröm.

Reméljük, hogy mindenki józanul úszta meg a bulit, mert nincs szó semmi ilyesmiről. Az Eurogamer utánament a sztorinak a saját forrásait körbejárva, és mint kiderült, ugyan valóban egy új projektbe kezdenek a Halo Wars 2 végeztével, de az nem egy Alien játék lesz. Már csak azért sem mert úgy néz ki, hogy az Alien: Isolation eredeti dizájn csapata már nincs is a Creative Assemblynél, ahogy azt a Halo Wars 2 stáblistájában is látni lehet.

Mindehhez egyébként érdemes hozzátenni azt is, hogy maga az Alien: Isolation nem volt egy akkora üzleti siker, mint hinnénk. Ugyan a játékot jól fogadta a közönség, a pénztárcák mégsem nyíltak tágra.

„Az Alien: Isolation 2 nem lehetetlen” – nyilatkozta még 2015-ben Tim Heaton, a Studio vezetője. „Nagyon büszkék vagyunk az első részre, és lenne még mit mesélnünk. Ugyanakkor tényleg szeretnénk jelentős mennyiségű pénzt belefektetni úgy, hogy éppen csak megtérüljön? A Sega nem szeretne ezen egyensúlyozni, főleg nem, amikor számtalan remek játékunk van, melyek jól teljesítenek a piacon.”

A Sega hivatalos válasza az Eurogamer kollégáinak annyi volt, hogy jelenleg teljes erővel a Total War: Warhammer 2-n dolgoznak. Az Alien rajongók most szomorúak.


Vélemény, hozzászólás?