Állítólag már szeptemberben bejelentik a PS Neót


A Gameblog nevű francia videojátékos oldal értesülései szerint a Sony nem hazai pályán, vagyis a Tokyo Game show keretében, hanem egy szeptember 7-én New Yorkban rendezett sajtótájékoztatón leplezi majd az erősebb hardverrel szerelt PS4 masinát, a Neót.

A gép létezését az E3 előtt már megerősítette a japán vállalat, ám azt leszámítva, hogy a 4K televízióval rendelkező „hardcore gamer” réteget célozzák meg a tovébbfejlesztett PS4-gyel, sok minden nem derült ki a Neóról. A Gameblog szerint azonban a pontos részletekre már nem kell sokat várnunk, már ha figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy lényegében minden fontos információ kiszivárgott a masinával kapcsolatban. A francia internetes magazin egyébként egésze sokszor rendelkezik megbízható belsős információkkal, korábban elsőként szellőztette meg, hogy készül az Injustice: Gods Among folytatása, de ők voltak, akik leleplezték, hogy az Assassin’s Creed Unity Párizsban játszódik majd.

Még nem tudjuk, hogy hasonlít-e a Neo a klasszikus PS4-re, de hamarosan kiderülhet

A New York-i leleplezés ugyan nem tűnik elképzelhetetlennek, hiszen anno 2013 februárjában a PlayStation 4-et is a Nagy Almában szervezett eseményen fedte fel a Sony, de sokan (például Macquarie Securities jól értesült elemzője, Damian Thong is) valószínűsítik inkább a Tokyo Game Show-n való bemutatkozást, ami szeptember 15-18. között kerül megrendezésre. Akárhogy is, de nem sokára megtudjuk, hogy a Neo kódnév mit takar, és persze azt is, hogy tényleg októberben a PSVR szemüveggel együtt debütál-e a konzol.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?