Az augusztusi játékfelhozatal


Ha augusztus, akkor GamesCom – így volt ez az elmúlt jó pár esztendőben, és így lesz ez most is. Természetesen, akárcsak tavaly, úgy idén is a helyszínről közvetítjük majd az eseményeket, és igyekszünk beszámolni minden valamirevaló játékról, amit ki lehet próbálni. A párnapos kiállítás és buli azonban kétségtelenül nem sajátítja ki magának a nyár utolsó hónapját, hiszen sok-sok, bizony régóta várt program is arra készül, hogy a tikkasztó melegben is alternatívát nyújtson a strandpart, a jéghideg sör, a főtt kukorica és természetesen a dinnyével szemben.

Az alábbi felhozatalból mi a No Man’s Sky hatalmas világára, illetve a Deus Ex történetére vagyunk a leginkább kíváncsiak – de igen nagy szerencsének tartjuk, hogy az Abzura is már csak egyetlen napot kell várnunk!

Augusztus 2.

Abzu (PC, PS4)

A Flower és a Joruney egyik fő alkotójának, Matt Navanak a legújabb játéka a több éve készülő Abzu. A programban gyakorlatilag csak a vízalatti világ úszva történő felderítése a lényeg, gyilkos cápákra, búvárkatonákra vagy bármiféle komplexebb akcióra ezúttal hiába várunk. A fő cél a kikapcsolódás és az ismeretlen bejárása, amelyhez azonban némi kis fejlődési rendszer is jár majd. Az első benyomásokkal ellentétben az Abzu nem egy sandbox-cím lesz, hiszen a történetet lineárisan göngyölíthetjük majd fel, e közben azonban mélytengeri barlangokat, mély árkokat, korallmezőket és csodálatos zátonyokat úszhatunk be.

Batman: A Telltale Game Series (PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 és 4)

Régóta várjuk azt, hogy a Telltale új grafikus motorja bemutatkozzon, és ehhez már csak egyet kell aludni: holnap érkezik a Sötét Lovagot a főszerepbe helyező sorozat első epizódja. A játékban nemcsak a köpenyes hős, de alteregója, Bruce Wayne is fontos szerepet kap, az akción felül pedig a párbeszédek, és a csavaros, (remélhetőleg) komoly döntésekkel alaposan átitatott sztori játssza majd a főszerepet.

Augusztus 3.

Mobius Final Fantasy (iOS, Android)

Aki Final Fantasyre vágyik, de a szeptember 30-as dátumot fájdalmasan messzinek érzi, fellélegezhet: a tavaly nyári japán premiert követően mostantól mi is belevághatunk a Mobius alcímű F2P mobiljátékba. Ez egy nagy költségvetésű program, az eredeti széria alkotóival, így a minőségi grafikán túl remélhetőleg élvezetes ütközeteket is kapunk. Hatalmas területeket járhatunk be, elképesztő csatákat vívhatunk, és természetesen csavaros történetet is átélhetünk most szerdától.

Augusztus 9.

Brut@l (PC, PS4)

A Rogue 1980-ban igazi forradalmat hozott, és a roguelike kategória népszerűségét tekintve hatása még akkor is érezhető lesz, amikor az eredetit a legtöbben már elfelejtették. A Brut@l is annak a játéknak állít emléket, mégpedig fantasztikusan felhasználva az ASCII karakterekben rejlő lehetőségeket.

Augusztus 10.

No Man’s Sky (PC, PS4)

A hónap egyik legtöbbek által várt játéka egyértelműen a No Man’s Sky – az egykori Criterion-alkalmazott, Sean Murray stúdiójától érkező program elsősorban méreteivel és változatosságával hódít, 18 trilliónál valamivel több teljes bolygót kínál bejárásra. Igaz, a legújabb információk szerint a minimális sztori végigkövetésére, a galaxis központjába való eljutásra 30-40 óra is elég lehet, de ettől még a játék végtelen játékórát kínál, harccal, felfedezéssel, kereskedelemmel, űrcsatákkal. A PC-s verzió várhatóan csak két nappal később, jövő hét pénteken jelenik meg.

Augusztus 16.

Grow Up (PC, PS4, Xbox One)

A Ubisoft igyekszik bizonyítani, hogy nemcsak bevált címekkel, óriási fejlesztésekkel de kreatív, már-már függetlennek tűnő csodákkal is el tudja kápráztatni a nagyérdeműt. Az ebbe a kategóriába tartozó Grow Home ezért hatalmas siker lett, és így elérte a „végzet”, folytatást kap. A Grow Up ugrásokkal és platformelemekkel teli játékmenete hasonló lesz, a terep azonban ezúttal megváltozik, és egy relatív nyílt játéktérben kell kalandoznunk.

Bound (PS4)

Ha hagyományos akciót, kiszámítható történetmesélést, játékmenetbeli kliséket keresel, a Bound nem neked való. A táncról, valamint annak erejéről szóló alkotás szinte hipnotikus látványvilággal párosul. Nagyon reméljük, hogy a játék fel tud nőni ahhoz, amit a trailerek alapján remélünk tőle, és nem csak egy üres, ám gyönyörű váz lesz.

Augusztus 19.

F1 2016 (PC, PS4, Xbox One)

Javában zajlik a Forma 1-es szezon, túl vagyunk a hungaroringi futamon is; igaz, a folytonos szabálymódosításokat elég nehéz követni, de a rajongók így is kitartanak. Elsősorban természetesen nekik szól az F1 2016, amely jóval a szezon vége előtt érkezik meg. A programban ezúttal nem is egy, de tíz esztendőt is végigversenyez-hetünk majd az általunk tutujgatott pilóta bőrébe bújva, e közben pedig a pályáról megismert csapatokkal, és legendás versenyekkel is szembesülhetünk.

Augusztus 23.

Madden NFL 17 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

És ha már sport: lassan folytatódik a tavaly a Denver győzelmével záruló NFL is, a bajnokság kezdetére pedig érkezik a Madden-sorozat legújabb darabja. A borítóra ezúttal a New England Patriots legendás játékosa, Rob Gronkowski kerül – és reméljük, nem éri őt utol az EA-átok. Az igen enyhe grafikai fejlődésen túl számtalan játékmenetbeli változtatásra és finomításra is számíthatunk, igaz, azt nem nagyon látjuk előre, hogy ezek közt tényleg fontos lesz-e. A program kipróbálásában az EA Access-tagok egy hét előnnyel indulhatnak.

Deus Ex: Mankind Divided (PC, PS4, Xbox One)

A Mankind Divided ott veszi fel a fonalat, ahol a Human Revolution elengedte annak idején: hőse, Adam Jensen továbbra is kétségbeesetten keresi az igazságot egy olyan világban, ahol a magafajtákat – vagyis a robotikus beültetésekkel rendelkezőket – megalázzák és lenézik. Egy magáncég igazságtevőjeként apróbb-cseprőbb, de a rendőrség és a katonaság erejét meghaladó ügyeket kell felgöngyölítenie, amíg rá nem döbben, hogy minden, ami idáig történt (a felkelések, a lázadások, a tömeges eltűnések) egyetlen egy szervezetnek állnak az érdekében. Jensennek tehát olyan ellenféllel kell összemérnie az erejét, amely minden korábbit felülmúlóan erős, bár természetesen most is ő (vagyis a játékos) döntheti el, hogy ezt erőszakkal, vagy csendben oldja meg.

Worms W.M.D. (PC, PS4, Xbox One)

A játékvilág legnépszerűbb kukacai is visszatérnek (ki emlékszik ma rád, Earthworm Jim?), méghozzá egy meglepően sok újítást felvezető Worms-epizódban. A járművek megjelenése, rejtett barlangok jelenléte, a fegyverek fejlesztése mind-mind a W.M.D. része lesz, de mi csak abban reménykedünk, hogy a nindzsakötéllel, rakétavetővel és persze a pöccintéssel simán lehet megalázni ismerőseinket. Elvégre egy Worms erről kell, hogy szóljon!

Augusztus 26.

Attack on Titan (PC, PS3, PS4, Vita, Xbox One)

A Omega Force sok témát feldolgozott már, következő alkotásuk egy hatalmas sikert arató anime, az Attack on Titan játékverziója lesz. Ahogy az anime-szériában, itt is az emberiség utolsó védvárát jelentő harcosok egyikét fogjuk alakítani, aki levegőben szinte balettszerű kecsességet biztosító kötélrendszerrel, és persze borotvaéles kardokkal üldözi a különféle óriásokat.

Assetto Corsa (PS4, Xbox One)

Egy autószimulátor, ami ténylegesen modellez mindent, ami kihatással lehet egy versenyautó viselkedésére. Szél és gumikopás, hőmérséklet és benzinmennyiség – és természetesen az, hogy a kasztnit mennyire zúztuk meg. A PC-s eredetihez képest a fejlesztők a szimuláció terén semmiből nem vettek vissza, és a jövőben a kiegészítők is érkeznek konzolra.

Augusztus 30.

World of Warcraft: Legion (PC)

Visszatér a masszív internetes szerepjátékok matuzsáleme – és lassan egyetlen, nyugaton is tényleg népszerű szereplője –, a World of Warcraft, mégpedig egy irdatlan régóta készülő kiegészítő lemezzel. A Legion a stúdió eddigi hasonló munkáihoz hasonlóan megemelt szintlimitet, új területeket, és az alapjaitól átdolgozott PvP küzdelmeket kínál, de egy új kaszt – a Demon Hunter – és számtalan új tárgy is bemutatkozik. No és persze démonok, megszámlálhatatlan mennyiségben.

God Eater 2: Rage Burst (PC, PS4, Vita)

A God Eater az első játékok egyike volt, amely a Monster Hunter által létrehozott játékstílusban próbált meg az alapítót követően újat mutatni. A négyfős kooperatív-mód, a különféle, rengeteg trükköt lehetővé tevő fegyverek tehát mind itt vannak, de ahogy az időközben anime-szériát is ihletett sorozattól megszoktuk, az iskoláskorú főszereplőkkel kapcsolatos, nem kicsit nyakatekert sztorinak is hatalmas szerep jut.

Resident Evil 4 (PS4, Xbox One)

Nem egyszer, nem kétszer játszottuk már végig a Capcom remekét, a Resident Evil-szériát megújító negyedik részt, és nagyon úgy néz ki, hogy ezt ismét meg fogjuk tenni. A horrort és az akciót a lehető legjobban házasító program ezúttal a két legerősebb konzolon tér vissza, így ismét mehetünk a spanyol vidékre vadászni és leányt menteni.

Nektek a fenti kínálatból mely programok tetszenek, melyeket próbálnátok ki?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?