Az E3-on mutatkozik be a Fallout 4 VR verziója


Az idei PAX EAST rendezvényen beszélt a Hip Hop Gamers-nek Pete Hines, a Bethesda Softworks alelnöke a készülő Fallout 4 VR-ról és a technológia jövőjéről. Az interjú legfontosabb része, hogy Hines megerősítette: a játékot ki lehet majd próbálni a júniusi E3-on, amely ugyebár idén először a közönség számára is megnyílik.

Az alelnök elmondta, hogy habár ő maga tengeri beteg lesz a VR-tól és ezért nincs sok személyes tapasztalata a játékról, a rendező Todd Howardtól csupa jó dolgot hallott róla:

„A Fallout 4 VR a leghihetetlenebb dolog, amit életedben láttál,” idézte Hines a rendezőt. „El sem tudod képzelni, hogy milyen érzés VR-ban játszani, hogy milyen realisztikusnak tűnik, bármerre is fordítod a fejedet. El fogod tőle dobni az agyadat. Ez a legőrültebb dolog, amit valaha is láttál.”

A beszámoló alapján igencsak hypeolt játék PC-re és a HTC Vive-hoz készül, és elvileg idén meg is jelenik, bár pontosabb dátummal még nem szolgált a Bethesda. Azt viszont egyáltalán nem tudni, hogy Oculus Riftes vagy PlayStation VR-os változat lesz-e a jövőben.

Hines-nak egyébként vegyes véleménye van a technológiáról, szerinte a VR nagyon népszerű lesz, de sosem fogja teljesen kiszorítani a mostani megoldásokat. Ő maga például szereti, ha a felesége nézi játék közben, de akkor nem élvezné, ha egy sisakkal a fején kizárná a külvilágot.

A Bethesda E3-as beszámolójára június 11-én, egy vasárnapi estén fog sor kerülni, valamikor az aznapi Microsoft konferencia után.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?