Az EA alelnöke jósol: a cég rengeteg konzol eladását várja idén, kevesebbet jövőre


Korábban megírtuk, hogy az EA pénzügyi konferenciáján a cég vezetőinek a befektetők kérdéseire kell válaszolnia, még akkor is, ha azok olyan témákat érintenek, amelyeket máskülönben mindenki hétpecsétes pénzügyi titokként kezel. Így derült ki, hogy manapság a világ 30%-os digitális letöltési aránynál tart.

A cég alelnökének, Blake J. Jorgensennek A nagy kérdést is feltették – hogy állnak a konzolok eladásai? Mennyi PS4 és mennyi Xbox One fogyott, mennyire egészséges a piac. Jorgensen úr diplomatikusan válaszolt, nem akarván sem a Sony, sem a Microsoft lábujjára lépni, így összesített számokat kaptunk.

Az idei naptári év végére 80 millió eladott PS4-gyel és Xbox One-nal számol az Electronic Arts. Ez körülbelül 33%-kal magasabb összesített szám, mint amit az előző generációban a PS3 és az Xbox 360 tudott 35 hónap alatt, ami „kiváló jövőt tesz lehetővé az Electronic Arts számára”.

Az új Xbox megdobta a Microsoft eladásait – a Pro-ra várakozás pedig kicsit visszafogta a Sony számait

PlayStation 4-ből a Sony májusban lépte át a 40 milliós mennyiséget (ez eladott, és nem boltokba szállított darabszám), július és szeptember között pedig újabb 3.9 millió gépet szállítottak ki a boltokba – a konzol tehát a 45 milliós eladások tájékán járhat. Az Xbox One-ról jóval kevesebb az információ, ők januárban tartottak 19 milliónál, de az idei volt messze a legjobb évük, Amerikában és Angliában több hónapban is meg tudták előzni a PS4-et, tehát (kis jóindulattal) olyan 23-24 millióra is saccolhatjuk az ő eladásaikat. Ehhez képest az EA számai idén még 10 millió gép eladásával számolnak, ami a karácsonyi rohamot és a PS4 Pro megjelenését figyelembe véve nem is elrugaszkodott.

Ehhez képest viszont furcsán konzervatív tipp, miszerint 2017 végére összesen 100 millió masinával számol az EA – egy évben 20 millió eladott konzol, beleértve már az első Scorpio gépeket is visszafogott tippnek tűnik (főleg a mostani két hónapos 10 millió mellett). Persze az EA-nek valószínűleg több adathoz van hozzáférése, mint nekünk, így készek vagyunk elismerni, hogy nekik van igazuk.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?