Az Xbox fejese szerint sem jó az, ha egy konkurens platform játékosai hátrányt szenvednek


Phil Spencer úgy gondolja, nem jó dolog, hogy az egyik platformra előbb jelenik meg egy DLC, mint egy másikra.

A játékipar egyik legnagyobb idiótasága az exkluzív (mi több, a korlátozott ideig exkluzív) DLC. Szerencsére nem sokan kötöttek erre megállapodást, de jelenleg például a Call of Duty játékok esetében a PS4-tulajok, a The Divisionnél pedig az Xbox One-osok kapják meg hetekkel előbb az extra tartalmakat (amikért mindenki ugyanúgy, kb. ugyanannyit fizet).

A DLC-k világa most változóban van, a Ubisoft például senki elől nem akar elzárni tartalmakat, aki nem akar extra pénzt kiadni. Talán az exkluzív DLC-k is megszűnhetnek, ha lejárnak a jelenleg futó megállapodások – az Xbox részéről legalábbis valószínű, hogy nem lesz több ilyen. Phil Spencer, a divízió fejese a napokban kiemelte, mik azok a dolgok, amik szerinte előre mozdítják a játékipart, és melyek nem. A pozitív oldalon említette az EA Accesst, a Game Preview programot (ezzel azért lehetne vitatkozni), azt, hogy már konzolokon is vannak modok, illetve a PC és az Xbox One összekötését; ezzel szemben viszont úgy érzi, arra költeni a marketingbüdzséből, hogy egy rivális konzol játékosai ne kapjanak meg valamilyen tartalmat, nem egy jó dolog. Hozzátette, hogy ezzel nem a konkurenciának akart odaszúrni, és nem is állította, hogy a Microsoft nem csinált ilyet, de nem tetszik neki a gyakorlat.

A jelek szerint a jövőben sokkal felhasználóbarátabban kezelik a fejlesztők, kiadók a DLC-ket, amit a játékosok azzal hálálnak meg, hogy fizetnek. Így jár mindenki a legjobban.


Vélemény, hozzászólás?