Az Xbox One már megint megverte a PS4-et


Ugyan az Egyesült Államok szoftver- és hardvereladásait monitorozó NPD Group októberi jelentése még nem készült el teljesen, de a Microsoft máris nyilvánosságra hozta, hogy a felmérés eredménye szerint az előző harmincegy napban a legtöbb felhasználó Xbox One konzolt vásárolt. Ezzel sorozatban negyedik hónapban nyerte meg a konzolcsatát a redmondi cég Amerikában.

És ez még nem minden, a GfK Entertainment elemzése szerint ugyanis az Egyesült Királyságban és Ausztráliában is az Xbox One diadalmaskodott októberben, ezzel mindkét helyen már második hónapja vezeti a konzoleladási listát a PS4 előtt.

A sikert a Microsoft leginkább a gép egyik zászlóshajójának, a Gears of War 4-nek, valamint Battlefield 1-nek tulajdonítja, ezt alátámasztandó pedig elárulta a cég, hogy a két program összesen 52%-kal növelte meg a Xbox Live-on feltűnő felhasználók számát az elmúlt év eredményéhez képest.

Igen komoly fegyvertény ez, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az Xbox One-nak van bőven behoznivalója, hiszen PS4 konzolból nagyjából kétszer annyi fogyott eddig (23-24 millió kontra 45-46 millió), ráadásul tegnap debütált az erősebb hardverrel felszerelt PlayStation 4 Pro masina, aminek premierjét sok játékos kivárta. A Sony gépét már mi is nyúzzuk, az első benyomásainkról itt olvashattok bővebben.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?