Batman: Return to Arkham – melyik konzolon fut jobban az Arkham City?


Folytatódik a Batman: Return to Arkham gyűjtemény fejlődésének feltérképezése, ezúttal arra próbál fényt deríteni egy összehasonlító videó, hogy a kicsinosított Batman: Arkham City mit tud felmutatni az egyes konzolokon.

A Digital Foundry egy újabb teljesítményteszttel lepett meg minket, amelyben ezúttal azt vizsgálták, hogy a Batman: Arkham City remaster változata PlayStation 4-en vagy Xbox One-on sikerült-e jobban. Ez különösen annak a két ténynek a fényében érdekes összevetés, hogy a jelenlegi generációs változatok esetében már nem az eredeti grafikus motort használta a kínai Virtous csapat, hanem váltottak Unreal Engine 4-re, valamint több hónapnyi időt kaptak arra, hogy polírozzák a programot. 

A videóból kiderül, hogy bár az újrakevert Batman: Arkham City küllemében valóban megszépült, azonban a frame rate ingadozik, amely miatt a játék teljesítménye nem kifogástalan. A Digital Foundry éppen ezért arra a kérdésre próbált meg választ találni, hogy a PlayStation 4, avagy az Xbox One konzolon lehetünk-e elégedettebbek a játékmenettel. 

Ha nem is döntő mértékben, de a PS4-es verzió folyamatosan felülmúlta az Xbox One-osat a játék közben, azonban a különbség az átvezető jeleneteknél már jelentősebb volt (akár 16 FPS eltérés is előfordult). Nézzétek meg a fenti összehasonlítást és vonjátok le a megfelelő következtetéseket ti is. 


Vélemény, hozzászólás?