Battlefield 1 – az egyik játszható karakter egy galamb


A Battlefield 1 többfajta perspektívából is bemutatja az első nagy világégést, de sosem gondoltuk volna, hogy a kampány során egy galambot irányítva kapjuk a legmegrendítőbb betekintést a szörnyű eseménybe.

Az elmúlt hetek során a DICE többször is ízelítőt adott a Battlefield 1 nagy durranásnak ígérkező kampányából: belenézhettünk a brutális kezdésbe, megismerhettük az olasz főszereplőt és bepillantást nyertünk Arábiai Lawrence missziójába is. 

A „Through Mud and Blood” küldetés középpontjában egy brit Mk. V tank személyzete áll. Az időpont 1917, a helyszín a Cambrai csata, amelyet egy Edwards névre hallgató katona szemein keresztül ismerhetünk meg.

Ahogy Edwardsék Cambrai felé veszik az irányt a tankkal, elpusztítanak néhány lőállást, mikor bennragadnak a sárban. Csapdába esve és az ellenség által körülkerítve a személyzetnek egyetlen lehetősége van: elengednek egy postagalambot, hogy segítséget kérjenek. Csakhogy a szárnyast is mi irányítjuk.

A MathChief által felvett és közzétett gameplay videóban tökéletesen látható, ahogy a galambbal átszeljük az eget a szörnyű csatatér fölött. Soha nem gondoltuk volna, de ez talán a játék egyik legérzelmesebb pillanata lehet. A Battlefield 1 megjelenés október 21-én várható PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Turbék, turbék! 


Vélemény, hozzászólás?