Battlefield 1 béta, fura VR-játékok és lustálkodó Thor – mi történt a héten?


Bár valószínűleg a legtöbben csak fél szemmel pillantotok a GSO-ra a Battlefield 1 bétájának nyüstölése közben, azért összefoglaljuk a hét legfontosabb eseményeit.

Ugyan a Deus Ex: Mankind Divided körüli botrányok erre a hétre nagyjából elültek, nem unatkoztunk ezúttal sem. A World of Warcraft közössége mondjuk a Legion megjelenése ellenére is alig hallatott magáról, ugyanis egyszerűen el voltak foglalva a játékkal. Sőt, ezúttal úgy hozta az élet, hogy a Hype is elmaradt, úgyhogy csapjunk rögtön a hírek közé!

A hét legjobb híre

Sokat vártunk már rá, a héten pedig végre egy szélesebb játékosbázis is rátehette a kezét a Battlefield 1-re és megízlelhette, hogyan is képzeli el a DICE a totális háborút. A nyílt bétát eleinte kisebb komplikációk hátráltatták, de szerencsére a legnagyobb forgalmat jelentő hétvégére szinte teljesen helyreállt a rend, így viszonylag zavartalanul játszhattunk. Ha pedig már volt alkalmunk egy kicsit belekóstolni a sivatagi showba, írásban és videós formában is megosztottuk veletek első benyomásainkat az idei év egyik legjobban várt FPS-éről. Mondjuk azt még szoknunk kell, hogy a páncélozott vonat ilyeneket tud:

A hét legrosszabb híre

Míg az új Deus Ex körüli felháborodás mostanra elült, a No Man’s Sky körül még a héten is parázs vita folyt egy bizonyos témában. Ugyanis több helyen feltűnt híresztelések ellenére PC-n nem kapott különleges elbánást a játékosok csalódott hányada a visszatérítések kapcsán. A visszatérítések kezelése pedig nem csak a gamerekből, de a másik oldalról a Sony egyik volt kollégájából is elég gorombán megfogalmazott véleményt hozott elő. De mivel ennél rosszabb dolog nem igazán történt (kivéve másvilág fronton), elmondhatjuk, hogy nem volt igazán rossz hetünk.

A hét legmeglepőbb híre

Ugyan az utóbbi években jó néhány MMO-t láttunk, ami vagy meg sem próbálkozott az előfizetéses modell bevezetésével, vagy viszonylag hamar dobta a havidíjat. Ennek ellenére a CCP meg tudta oldani – nem kis részben a PLEX-nek hála -, hogy az EVE Online a mai napig megmaradhasson a viszonylagos stabilitást jelentő havidíjnál. Ez ugyan nem változik meg most sem, de egy pozitív meglepetéssel bevezetnek egy bármilyen fizetési kötelezettségtől mentes státuszt is azoknak, akiket eddig a havidíj tartott volna távol a játéktól.

A hét legkevésbé meglepő híre

Volt a héten egy Nintendo Direct is, amiről itt olvashatjátok összefoglalónkat. De annak ellenére, hogy a japán cég vásárlói nem fognak unatkozni, ezúttal annyira nem lepleztek le semmi újat a kiadónál, hogy az már brutális. Főleg korábbi sorozatok újabb részei érkeznek majd, illetve több már meglévő játék költözik új platformokra. Elmondhatatlanul várjuk már a jövő tavaszt, amikor ismét felpörögnek majd a dolgok a konzolgyártó háza táján. Addig pedig várunk és ízlelgetjük az NX körüli pletykákat.

A hét legjobb másvilág híre

Az utóbbi hetekben a sorozatok terén a Stranger Things sikerétől volt hangos az internet, amivel kapcsolatban több egész király hírünk is akadt a héten. Egyrészt megtudtuk, hogy berendelték a második szezont, addig pedig a türelmetlen rajongók egy kis kalandjátékkal élhetik újra az első évad legjobb pillanatait. Mosolygó nézők mindenütt.

A hét legrosszabb másvilág híre

Sajnos a hetet ismét egy halálhír tette szomorúbbá, ezúttal az a nem túl hálás feladat jutott nekünk, hogy Gene Wilder távozásáról számoljunk be nektek. Szerencsére a színész zseniálisan vicces munkái megmaradtak, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra.

A hét videója

Egy kisebb kuncogást a Horizon: Zero Dawn készítői is megérdemelnek a PAX Westre kiadott videójukért, de azért valljuk be, ennél többet is ki lehetett volna hozni a kiállításon sétálgató watcherekből. Így a hét videójának azt a csodás paródiát kiáltom ki, amiben azt láthatjuk, mit is csinált Thor az Amerika kapitány: Polgárháború történései alatt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1_v76eV55B8]

A hét pletykája

Bár ez pletykánál már kicsit több, még nem hivatalos, hogy idén sem maradunk teljesen Assassin’s Creed játék nélkül. Új rész helyett egy felújított trilógiát, egész pontosan a The Ezio Collectiont kapjuk, amiben a második rész mellett a Brotherhood és a Revelations is ott figyel. Ráadásul ha minden igaz, már a rajt pontos dátumát is ismerjük. Aztán egy kellemes nosztalgiázós kör után jövőre jöhet az új rész, amire van már néhány vad ötlet a neten.

Assassin’s Creed: Space

A legnagyobb WTF a héten

A héten két furcsaságot is köszönhetünk a virtuális valósággal kísérletező fejlesztőknek, amikre egészen más okok miatt csodálkoztunk rá. A versenyszerű favágásról szóló promóciós játék önmagában is egy csoda, de a PSVR jövőbeli tulajdonosaira egy egészen másfajta élmény vár. A héten ugyanis kiderült, milyen VR-funkciókkal egészítették ki a játékot a Dead or Alive Xtreme 3 készítői, a végeredmény pedig, nos… furcsa.

Futottak még

Mindezek mellett láthattunk egy briliáns fizikai elemmel kiegészített SNES-emulátort, a Riot bejelentette az első hivatalos magyar LoL-bajnokságot és megtudtuk azt is, milyen PC kell a Forza Horizon 3-hoz. Megismertük a PlayStation Plus e havi kínálatát, ahogy egy őrült gamer laptopról is lerántotta a leplet az Acer. Aki kitart a Pokémon GO mellett, egy új feature-rel ismerkedhetett meg, de a mobiljátéknál egy sokkal régebbi ügy végére is pont került a GTA készítői és Linddsay Lohan között.

Ezen a héten sem unatkoztunk tehát és még csak most indul igazán a hajtás a játékiparban. Úgyhogy mindenki kapcsolja be szimbolikus biztonsági övét és emelje poharát, ugyanis ezúttal sem zárhatok összefoglalót anélkül, hogy arra biztatnálak titeket, „Vegyetek GameStart!”


Vélemény, hozzászólás?