Battlefield 1 – egy bug miatt nevetségesen alacsonyra esik a felbontás


A Battlefield 1 PlayStation 4-es változatában egy furcsa hiba maradt, ami miatt olykor váratlanul alacsony felbontással fut a játék. Néha 160×90-nel.

Sok játékhoz hasonlóan a Battlefield 1 konzolos változatai is dinamikus felbontást alkalmaznak, hogy minél magasabban tarthassák a frame ratet a lehető legjobb részletesség mellet. A PlayStation 4-es kiadás kódjában viszont maradt egy elég furcsa hiba, aminek következtében olykor a Game Boy kijelzőjénél is alacsonyabbra esik a játék felbontása.

A jelenségre a VG Tech YouTube-csatorna videósai lettek figyelmesek, miközben a játék többjátékos módjában elemezték a frame rate-et. Méréseik szerint a Battlefield 1 legjobb pillanataiban 1807×1014 pixelre ment fel a felbontás, míg a legmegterhelőbb részek közben 1100×620-ra is lecsökkentette a rendszer. Kivéve néhány hibás momentumot, amikor 160×90-re esett a felbontás, ami kevesebb pixelt jelent, mint amennyiből az eredeti Game Boy 160×144-es felbontású kijelzője állt. Ilyenkor a kezelőfelület ugyan megmarad a szokott minőségnél, maga a játék viszont a régmúltat idézte.

Mivel a videón nem látszanak a kérdéses részek (csupán az állóképeket mutatták meg a videósok) nem tudni pontosan, meddig látjuk egyszerre a bug miatti igen alacsony felbontású képeket. De mivel eddig nem sok poszt született a problémáról online, valószínűleg nem teszi élvezhetetlenné a Battlefield 1-et addig sem, míg a DICE kijavítja a bakit.


Vélemény, hozzászólás?